餐廳: 屋子咖啡
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
之前朋友send左張雜誌報導o既圖片黎係介紹呢一間屋子咖啡架!睇完之後覺得好似好有台灣感覺咁。搞到我一直好想黎試。終於有機會黎啦。好在同行朋友住大圍,所以好快就搵到啦!一黎到門口有好多人,同職員拎張飛先,一問之下發覺原來要等十三張檯 但一場黎到,無理由走架…所以都選擇繼續等。o係門口左影影右影影,朋友o係隔離寵物店玩狗,D時間都過得好快。同埋中間有好多張飛d人都走左無等。肚餓指數唔算好高,同朋友 share 一個七味雞塊餐$49,跟餐飲品要左凍抹綠奶茶,另散叫左一杯熱摩卡咖啡。因為主要係想食甜品 由於朋友唔食沙律,所以我可以一人獨享個餐o既沙律啦!沙律菜同蕃茄好新鮮,鐘意沙律裡面有西芹(還是芹菜?)!芝麻汁亦好好味!七味雞好野味,感覺亦唔油膩。而跟餐的抹綠奶茶幾清新o既味道,但如果綠茶味再濃d會更好。我同朋友都好滿意~散叫摩卡咖啡價值$33,但係勁細杯,感覺有D唔係好抵。依家回想番,個七味雞塊餐先$49,即係俾多$16就有埋野食兼飲品。不過跟餐飲品係無得揀摩卡咖啡o既,只可以揀抹綠奶茶、杏桃茶同蘋果茶。所以都無得咁計。如果杯咖啡好飲的話我會原諒佢係$33的 好彩杯咖啡真係好飲,都好濃,
但一場黎到,無理由走架…所以都選擇繼續等。
七味雞塊餐
熱朱古力咖啡
好彩杯咖啡真係好飲,都好濃,所以ok啦~
甜品時間。選擇有好多啊!!樣樣都想試,但我地最後只揀左兩個,分別係綜合鮮果窩夫同芒果千層塔。
綜合鮮果窩夫
窩夫上面係柚子雪芭,但窩夫唔係熱o既,不過口感都不錯。
芒果千層塔
我地開初以為芒果千層塔會係類似拿破倫的東東,點知原來係一個一層層由pancake皮而成的 cream cake 而已。其實味道都ok的,芒果亦好甜只不過同我地想像中有出入o者。其實又係我地無睇清楚加無問清楚o既~哈哈

見到隔離檯個小倉抹茶窩夫好似好正咁,下次要再黎試試其他甜品
店入面有賣一D postcard,tote bag,衫之類的。我地齋睇無買
2012-10-06
35 分鐘 (堂食)
七味雞塊餐
熱朱古力咖啡