2018-12-16
上一次同bestfrd食完尖沙咀分店之後,對素食念念不忘。今日男朋友接我收工之後,就帶佢離銅鑼灣分店試下~佢都好少食素食,但如果係好食既,不妨一試!我超級誠意推介比男朋友~我地分別叫左兩個set dinner~跟餐有前菜有湯有飲品有甜品~好豐富~男朋友叫左中湯:茶樹菇竹笙黃耳百合燉湯~夠料真係好好飲~我叫左西湯:菠菜忌廉雪燕濃湯~上面真係有雪燕架!味道好特別~菠菜係爛曬既~因為有忌廉,所以好滑好香~顏色睇上去都好fresh既感覺!前菜仲有呢d小食~個人最鍾意就係-滷水花菇毛豆百頁豆腐伴醬燒牛蒡,滷水味道有d台灣既感覺,偏甜個人好鍾意,我自己食曬呢碟小食呀!haha~另外一款日式藜麥野菜松子薯球,男朋友就話好鍾意~有種特別既味道,原來係加了松子仁,甜甜地但係由薯蓉既口感~我地每人叫了一杯特飲:雖然唔記得左係咩~但男朋友好鍾意~離到呢度既招牌手卷:蘆荀素香鬆苜蓿芽手卷&香芒牛油果苜蓿芽手卷~我個人鍾意香芒牛油果~芒果甜甜地,配搭好滑既牛油果~食落真係覺得好健康呀!主菜:菠菜合桃野菌忌廉燴意大利飯伴香烤大啡菇,單單係個名聽落去已經好霸氣啦!成個碟睇落去都係翠綠色既,又係好fresh,意大利飯
男朋友叫左中湯:茶樹菇竹笙黃耳百合燉湯~夠料真係好好飲~
我叫左西湯:菠菜忌廉雪燕濃湯~上面真係有雪燕架!
前菜仲有呢d小食~
另外一款日式藜麥野菜松子薯球,男朋友就話好鍾意~有種特別既味道,原來係加了松子仁,甜甜地但係由薯蓉既口感~ 我地每人叫了一杯特飲:雖然唔記得左係咩~但男朋友好鍾意~
離到呢度既招牌手卷:
蘆荀素香鬆苜蓿芽手卷&香芒牛油果苜蓿芽手卷~
主菜:
成個碟睇落去都係翠綠色既,又係好fresh,意大利飯煮得剛剛好~有口感~好香忌廉味,每一啖都滑一滑。飯入面有好多不同類型既菇類,鍾意食菇既不妨一試~大啡菇都烤得好好食~保持菇內既水份~多汁~
到甜品時間啦~班蘭椰汁千層糕~好有口勁~又唔會太甜~
草莓乳酪蛋糕:甜甜酸酸的~同出面既乳酪蛋糕有得揮~
食到好飽好滿足呀!服務態度仲好周到~呢餐好滿足!