2019-03-30
今日,難得我可以同同事過咗嚟食嘢,仲可以食耐小小,去咗灣仔囍匯樓下,一條食街裝修得好靚環境好有外國風,但係又好但係又好新潮。today 好想食韓國嘢, so見到一間鋪頭即刻沖入去. lets talk about入邊裝修 ,非常新穎亦都新潮 唔會太光亦都唔會太暗, waiter 一早喺門口已經招呼我哋但可能係午飯時段,佢都不忘提醒我哋,今日食午飯時間60分鐘要還table。入去坐低見到個好靚嘅好大個餐牌圖文並茂有價錢,仲中英對照有時睇唔明都可以睇返英文,睇下有乜成分。我最簡單我嗌咗個泡菜炒飯有啲蝦肉同埋肉碎。個侍應落單前都提醒我哋, 因為呢个饭呢係会有啲辣....咁我问佢可唔可以少啲喇,,因爲我唔係食得辣...waiter就笑笑口对住我讲所有材料都係韩国原装进口入嚟, 所以每样嘢都係辣冇得减嘅所有嘢都係整好晒,噉我就唯有誒食呢個飯啦。 噉食落嘅時候頭幾啖都唔係好辣, it ok not that spicy. I like it. 之後食落幾香口幾好味。順帶一提佢哋好好服侍周到,誒一開始嘅時候就有誒蛋湯蛋花湯然後仲有頭盤配菜,畀你食。噉然之後喺個好急嘅環境下誒食完飯影埋相之後就係咁
噉然之後喺個好急嘅環境下誒食完飯影埋相之後就係咁樣完成咗今日個小聚。有水準! BISTRO!