2023-01-18
今晚經過銅鑼灣,被Superdon門口的蠟筆小新主題吸引住了, 餐廳位於銅鑼灣駱克道501號地舖。 店內以白色為主,簡潔設計。 餐廳主打日式丼飯, 款式多而賣相精美, 今次點了雪糕咖哩牛肉飯$118、 吞拿魚腩蓉, 三文魚籽, 溫泉蛋丼$108。 🔹雪糕咖哩牛肉飯🍛🍦 ~ 賣相非常可愛,有蠟筆小新插畫, 人生第一次食雪糕🍦配咖哩🍛,一定要夠膽色先可以食😁。 套餐已經包括麵豉湯🥣、腐皮壽司🍣和光屁股怪獸草莓特飲🍹。 咖哩可以選擇大中小辣, 我點小辣, 日式咖哩味道香濃帶甜, 牛肉口感軟腍又入味, 好味到可以一啖接一啖, 原來雪糕和咖哩味道都幾襯, 一凍一熱,一甜一鹹,味道好特別,兩者一齊食又得, 雪糕留到最尾食又可以, 我幾喜歡這款新口味。 麵豉湯熱辣辣, 腐皮壽司甜甜地,光屁股怪獸草莓特飲甜度適中。另外還有三款口味可以選擇 ~ 吉列豬扒、炸雞和海鮮, 味道確實不錯。 🔹吞拿魚腩蓉,三文魚籽,溫泉蛋丼🍱~ 吞拿魚腩蓉幼細香滑, 軟綿綿的口感,加上三文魚籽令到整個丼的鮮味更加突出, 還有溫泉蛋,真添蛋香, 食得好滋味🤤。 套餐更有沙律和麵豉湯, 好豐富呢! 兩款套餐都做得幾出色, 幾喜歡雪
兩款套餐都做得幾出色, 幾喜歡雪糕咖哩這個新口味, 另外刺身丼飯味道也不錯, 店員服務又好, 值得推介👍🏻。