2010-11-06
今日我地三個同事出去搵西餐食,行過睇下個餐牌好似好正咁,就決定去試下~首先講講個環境先,佢個餐廳都好大,可以容納到好多人,但係人唔太多,唔會好嘈,黎得呢度食既,10個有9個都係外國人,就連D侍應都係講英文,唔識英文既咪唔洗入去食囉~呢D度SERVICE幾好架,我地一入去,個侍應就拎個餐牌黎比我地,又介紹我地食咩,由於佢地個SET LUNCH有2個CHOICE,1. SALAD+PIZZA/PASTA+TEA $892. SALAD+PIZZA+PASTA+TEA $109咁我地三個都係女仔,咁當然揀第一個啦~跟住個侍應好好人,佢提議我地要一個PIZZA,兩個PASTA,揀完野食後我地就自己出去拎SALAD,不得不讚呢度既SALAD BAR,雖然唔係話好多野比你揀,但每樣野既質素都好高,出到去我見有蝦,同雞肉,我見得好少,點知即刻有人出黎補給,而姐一食就知佢地唔係就咁烚熟就算數,蝦同雞都有少少黑椒味架,仲有,佢地放晒好多既醬比我地揀,好似有D 橄欖油,凱撒沙律醬等等......不過呢度D MAIN COURSE都等幾耐架,我地到1點9先有野食到,不過我地唔趕,公司係附近,所以可以慢慢食~
行過睇下個餐牌好似好正咁,就決定去試下~
首先講講個環境先,佢個餐廳都好大,可以容納到好多人,
但係人唔太多,唔會好嘈,
黎得呢度食既,10個有9個都係外國人,
就連D侍應都係講英文,唔識英文既咪唔洗入去食囉~
呢D度SERVICE幾好架,我地一入去,
個侍應就拎個餐牌黎比我地,又介紹我地食咩,
由於佢地個SET LUNCH有2個CHOICE,
1. SALAD+PIZZA/PASTA+TEA $89
2. SALAD+PIZZA+PASTA+TEA $109
咁我地三個都係女仔,咁當然揀第一個啦~
揀完野食後我地就自己出去拎SALAD,
不得不讚呢度既SALAD BAR,
雖然唔係話好多野比你揀,
但每樣野既質素都好高,
出到去我見有蝦,同雞肉,
我見得好少,點知即刻有人出黎補給,
而姐一食就知佢地唔係就咁烚熟就算數,
蝦同雞都有少少黑椒味架,
仲有,佢地放晒好多既醬比我地揀,
好似有D 橄欖油,凱撒沙律醬等等......
不過呢度D MAIN COURSE都等幾耐架,
個PIZZA一黎到,就見到一大堆芝士係面,
裡面有D HAM,黑橄欖,辣肉腸,
芝士味好濃,鐘意食芝士既就推介佢啦,
而且個餅底好脆,唔同其他食PIZZA既地方,一拎起個餅底係"林"既,
跟住就係BAKED TORTELLINI IN TOMATO & CHEESE SAUCE,
呢一個意粉又係好正,有好多蕃茄同芝士,味道一流,
而且佢個意粉唔係一條條,佢係好似D意大利雲吞既形狀咁,好特別,
而另一個意粉係SPAGHETTI WITH SMOKED SALMON IN PESTO CREAM SAUCE,
呢個意粉D味道好特別,有三文魚既襯托,
佢個個PESTO CREAM SAUCE一D都唔水...都幾有質感,HAHA
而且既香蒜味都幾香,
最後就上埋2杯COFFED同1杯HOT LEMON TEA,
COFFEE D奶同糖都係自己加,而HOT LEMON TEA佢又係額外比一壺茶比你自己倒入去,
都倒到2杯出黎架,
最後我地三個人食左都唔洗三百蚊,
而且D侍應又周不時走黎問我地好唔好食,
總括而言,呢度D食物同服務都一流,
有機會我都會再黎食!