2019-05-14
女朋友係一個比較為食嘅女仔🙊仲成日會突然話想食乜突然又想食乜😂呢次佢話想食啲唔係好熱氣,唔係好炸嘅泰國菜,又想坐得舒服可以傾下計🤔好彩我醒起IFC嘅Greyhound Cafe,呢到環境靚,食物又係泰西fusion,啱哂佢今次嘅要求。是晚我七點未夠就嚟拎位,門外已經有好幾個人喺到等位,由於我一早book咗枱,所以都唔係等咗好耐就可以入座👍🏻餐廳嘅入座率已達九成以上,咁早就已經咁full,果然好受歡迎!呢到裝修型格別緻,枱面仲有一點燭光,氣氛浪漫。✨Passion Fashion HKD$62香甜嘅熱情果味,仲有菠蘿汁同少少薄荷,入口清爽,甜度適中,味道好清新。✨Fruity Shaky Yogurt HKD$62Yogurt我試咗啖,比較creamy,好順滑👍🏻✨Spicy Seafood Salad 泰式海鮮沙律 HKD$158呢個辣海鮮沙律,味道酸酸甜甜,仲帶香辣,海鮮款式多而且足料,好正!✨Complicated Noodle 秘制辣肉醬手包粉卷 HKD$108秘制辣肉醬同酸辣蒜汁絕對係呢個菜嘅靈魂,配埋爽脆生菜同煙韌粉皮,多種口感,食落好開胃👍🏻✨Lobster Phad Th
✨Passion Fashion HKD$62
✨Fruity Shaky Yogurt HKD$62
Yogurt我試咗啖,比較creamy,好順滑👍🏻
✨Lobster Phad Thai 龍蝦炒金邊粉 HKD$298
賣相吸引👍🏻簡直係色香味俱全!
phad thai酸酸甜甜,開胃惹味,伴碟嘅芽菜,青檸,炸蒜,乾辣招碎都係自行加配調味用👍🏻龍蝦身已起肉,啖啖鮮味!
✨Yellow Curry Carb Rice 啖啖蟹肉黃咖哩飯 HKD$198
呢到嘅黄咖喱係唔辣嘅,香濃嘅咖喱帶甜味,而且蟹肉份量多👍🏻餸飯一流!
✨Thai Pandan Crepe Cake 斑蘭千層蛋糕 HKD$78
斑蘭味濃,好清香。 ✨Coconut Sherbet 椰子雪葩 HKD$38
好香濃嘅椰青味👍🏻
🔎
最後值得一提嘅係,呢到除咗環境好,食物好,服務態度都好好,店員主動又親切👍🏻👍🏻