2022-10-19
𝐴𝑀𝐴 𝑅𝑖𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑏𝑦 𝑡ℎ𝑒 𝐴𝑚𝑎𝑡𝑟𝑖𝑐𝑖𝑎𝑛𝑖𝑠𝑡 🇮🇹很美的餐廳♡ 裝潢好漂亮,好有置身意大利羅馬既感覺⇚餐廳入面有一個極大螢幕,播放ʀᴏᴍᴇ既熱門景點,我同朋友一路食一路睇,好似睇緊戲咁🙈🙈ᴛʀɪᴘᴘᴀ ᴀʟʟᴀ ᴛʀᴀsᴛᴇᴠᴇʀɪɴᴀ ᴍɪɴᴛ & ᴘᴇᴄᴏʀɪɴᴏ ᴄʜᴇᴇsᴇ 羅馬式燉牛肚我一開始以為係ғᴜsɪᴏɴ菜式,因為好少歐洲人會烹調內臟,但原來依個係羅馬既特色菜黎,用咗芝士同ᴍɪɴᴛ做點綴,牛肚都好爽口,比到驚喜我⧋ᴀᴍᴀ ʟᴀ ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ 🧀ᴀᴍᴀ焗布拉塔乳酪我朋友好鐘意食ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ 我個人就沒有太大喜好,但依個ᴄʜᴇᴇsᴇ煮得好ᴄʀᴇᴀᴍʏ,仲可以拉絲,ɪ ʟɪᴋᴇ ɪᴛ ♡ᴍᴀᴄᴄʜᴇʀᴏɴɪ ᴀᴍᴀᴛʀɪᴄɪᴀɴᴀᴀᴍᴀ特製蕃茄醬豬頰肉通心粉羅馬特色ᴍᴀᴄᴄʜᴇʀᴏɴɪ,擺咗係ɪʀᴏɴ ᴘᴀɴ到烹煮,食每一口都有ᴛᴏᴍᴀᴛᴏ sᴀᴜᴄᴇ爆出黎,好好食❍ᴄᴀɴɴᴏʟɪ sʜᴇʟʟs ғɪʟʟᴇᴅ ᴡɪᴛʜ sᴡᴇᴇᴛ ʀɪᴄᴏᴛᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ 甜乳清乾酪脆捲餅賣相好靚,一上枱我哋就相機食先,咬落去捲餅
羅馬式燉牛肚
ᴀᴍᴀ ʟᴀ ʙᴜʀʀᴀᴛᴀ ᴄʜᴇᴇsᴇ 🧀
ᴀᴍᴀ焗布拉塔乳酪
ᴍᴀᴄᴄʜᴇʀᴏɴɪ ᴀᴍᴀᴛʀɪᴄɪᴀɴᴀ
ᴀᴍᴀ特製蕃茄醬豬頰肉通心粉
甜乳清乾酪脆捲餅
賣相好靚,一上枱我哋就相機食先,咬落去捲餅好鬆脆,入面ғɪʟʟ咗羊奶整既奶油餡⧲
sғᴏɢʟɪᴀᴛɪɴᴀ ᴡɪᴛʜ ᴄʜᴀɴᴛɪʟʟʏ ᴄʀᴇᴀᴍ 98 & ғʀᴇsʜ ғʀᴜɪᴛ ᴍɪɴᴇsᴛʀᴏɴᴇ
意大利千層酥 配香緹鮮奶油及雜果
依間餐廳所有甜品都整到好靚,個sғᴏɢʟɪᴀᴛɪɴᴀ好鬆脆,我好鐘意食ᴄʜᴀɴᴛɪʟʟʏ ᴄʀᴇᴀᴍ,係經過打發既鮮奶油,固體形狀,甜甜地夠哂sᴡᴇᴇᴛ🍬
咁美的餐廳推介大家生日呀,周年紀念係度慶祝生日啊🎂