2018-11-19
大角咀區一向俾人印象都係住宅區,但大隱隱於市,今日俾我啲同事搵到一間韓燒餐廳,一入到去唔會煙霧瀰漫,又唔會有好大陣味。另外,食物款式多,作為無牛不歡者,佢有汁醃牛肉、牛仔骨,仲有最欣賞係佢啲肥牛,往時好多餐廳啲肥牛都係靭到喊,又多渣,肥瘦比例不均,但佢呢間啲肥牛好易入口,夾生菜食一流。除咗野食外,呢間餐廳都帶來幾個驚喜。第一,的士回贈😂我同事不斷叫我留返張的士單,我以為可以claim返公司數,但原來搭的士去呢度有$20的士錢回贈,係旺角收工過嚟唔洗行餐懞。第二,自釀梅酒!!!平時係出面食放題,成日會飲倒啲甜到喊,而且又冇梅味嘅梅酒。但佢呢間餐廳卻有自釀梅酒,飲落去好清香,至少都叫「梅酒有梅味」,好開心🥳第三,性價比高,而家黃金時間出去食,閒閒地都二百幾蚊一個,但我七點去都只係178一個,抵到爛🤪🤪🤪最後,都想讚下啲員工,佢地好落力serve每一枱客,好主動幫客換牛油紙,又提供唔同食物配搭俾我,好開心呀!
除咗野食外,呢間餐廳都帶來幾個驚喜。