發現之前個post左錯的地址既"oh food", 所以再post =.=_____看到雜誌介紹, 便來試試看。怎料, 原來店子由3pm-6pm中段休息。但廚師(是個敍利亞人^^)和店員都十分好人, 說'冇問題", 休息時間都為我們開盧~由於休息時間, 沒有客人, 所以整店都好像我們包場似的~~!!=)這店子是嚴謹遵守伊斯蘭的, 所以沒有豬肉, 都沒有酒精飲品。店子decoration都蠻精緻, 小小的店, 更有"家"的感覺。毛豆沙律-Appetizer毛豆即是green pea, 自己磨出來的, 好健康, 加上少許芝麻油, 配4塊bread (又係homemade的, 所以好軟好新鮮), 真係好healthy好好味~!!毛豆沙律很多, 所以之後都忍不住再叫多碟homemade bread來點住食(都係$5 4塊@@!!) 什菜醬羊肉粒+阿拉伯飯-Main dish很健康好homemade, 但個人認為不夠"so", 但如果你喜歡不太"so"的羊肉, 便喜歡了~!羊肉粒不是太肥, 所以好健康, 煮得又不太老, 所以都幾好呀。阿拉伯飯加了vermicelli (細麵條), 又有少少香料味
_____
看到雜誌介紹, 便來試試看。

毛豆沙律-Appetizer
什菜醬羊肉粒+阿拉伯飯-Main dish
阿拉伯飯加了vermicelli (細麵條), 又有少少香料味, 好幾特別。
蘋果批,奶豆腐-Dessert, 薄荷檸檬特飲-Drink
蘋果批: 有青蘋果, raisin, 好"溜", 但都幾特別的。
奶豆腐: 上面加了果仁, 奶豆腐即是奶+豆腐啦, 有點"so"中帶sweet, 我不太喜歡了~=p
薄荷檸檬特飲: 好好味~!!好清新, 好少地方可再飲到這個了~!!
蘋果批
奶豆腐
薄荷檸檬特飲
總體來說, 實惠的價錢吃中東菜都算很不錯了。會再去試其他食品~!!!

2011-10-21
蘋果批