2017-02-21
這篇是紀念文, 本來已說過唔想再寫...明白的人...大家明咩事就好了~可是, 近日見到很喜歡的一間店又結業了, 所以又找個地方發洩一下, 而這裡仍是一個小眾的小平台間中就係咁用~閒話少說, 正題是: 忠告各位食家: 喜歡的店要常常去幫趁, 不要空說喜歡, 放'它'閒置'它'一輪, 它就會BYE~了~ 後悔又有何用呢??!!!!我現在就是由昨晚後悔到今早所以唯有寫這篇再一次告誡自己, 新年前幾次想去食生炒骨, 懶打電話, 次次行到去見佢"爆場"就死死氣走去食其他嘢, 今日想食都無喇!!!!! (爆場係因為其他人知到佢哋過咗年唔做所以全體Show Up, 我仲响度諗住過完年咪去食過夠皮, 食-食-食, 食風咩? 結業了!!!!!)大廚小館各位: 等你載譽重來, 就如當日在鰂魚涌暫別吧~ 祝福, All the Best!
龍城第一骨