2021-07-31
尖沙咀加連威路道自從少咗遊客之後,唔少藥房同餐廳相繼捱唔住貴租倒閉,出現大量吉舖,條街都少咗人行,變到靜英英咁😶 今日經過呢度發現有一間新cafe進駐😯 好奇之下入咗去試吓!原來店主係兩位後生仔嚟👀 呢個市道下開舖都真係需要幾大勇氣🤭 趁後生搏盡經營事業好值得欣賞!👏🏻 值得支持一吓💪🏻 餐廳裝修係黑白型格風🔳 店舖面積唔算大,所以店主都無擺放太多座位,唔會坐到好逼👌🏻 ❤️ Traditional Spaghetti Carbonara $78食得出係誠意之作,好多cafe整carbonara 都落cream, 而呢間唔係!😜 烹調方法都接近正宗carbonara嘅💁🏻♀️ 面頭有唔少芝士碎,個底有蛋汁,撈勻食後蛋味好濃🥚 意粉口感煙韌,煙腩肉鹹香十足,正!😋 ❤️ Buffalo Wings $45雞翼醃得都幾入味,齋食雞翼唔蘸醬係唔算辣,唔食辣嘅人士都可以試!如果嫌辣度唔夠可以蘸醬,辣度瞬間提升🆙❤️ Soufflé Pancake w/ Gelato $78梳乎厘即叫即整,製作需時⏰ 一上枱見到伴碟個士多啤梨好靚,整到玫瑰花形狀🌹梳乎質感輕盈,偏濕潤,蛋香十足! 不過整體我覺得可以再
❤️ Buffalo Wings $45
❤️ Gelato Affogato $52
❤️ Special Recipe Chocolate $45
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
無論咖啡同食物都有誠意,仲免收加一添!出餐又有效率,店主都幾nice😎👏🏻 支持🙌🏻