2018-05-31
今日返工忙到傻,放工同幾個同事去附近一間普通西餐廳諗住簡簡單單食一餐,跟住就返去休息,隨心黎左呢間位於宜安街既life break。睇落真係好似一間平民西餐廳,小店裝修點知都有驚喜啵我哋叫咗啲小食同埋主菜水牛雞翼(四隻) $48個汁調味好好,夠晒辣炸到外脆內嫩滑,又大隻甘筍湯 餐包 (單點主菜加$40升級到餐)微暖嘅餐包好食外皮脆卜卜甘筍湯有陣薑味,唔怪仲提升左味道嘅層次,好滑.長腳蟹意大利燴飯 $168好重黑松露味呀!真心唔錯,飯又唔會太creamy太滯量足夠四個人食鵝肝配牛柳 $228鵝肝煎到好香,牛柳大約七成熟,唔會好dry,個汁有少少紅酒味,擺盤精美.女人最喜歡甜品,即使食飽左,總有位置容納甜品朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $48切開真係好流!好香好濃黑朱古力味,雪糕要快啲食,痴左落心太軟就會熱到溶焦糖燉蛋 $30面層燒到卜卜脆,好香蛋味,唔太甜抵食.估唔到平日食晏經常行過既呢條街都會有一間唔錯既平民西餐,性價比都算高,如果你朋友都係觀塘返工,想約一個地方食飯,可以考慮呢一間
睇落真係好似一間平民西餐廳,小店裝修
點知都有驚喜啵
我哋叫咗啲小食同埋主菜
水牛雞翼(四隻) $48
個汁調味好好,夠晒辣炸到外脆內嫩滑,又大隻
甘筍湯 餐包 (單點主菜加$40升級到餐)
微暖嘅餐包好食外皮脆卜卜
甘筍湯有陣薑味,唔怪仲提升左味道嘅層次,好滑
長腳蟹意大利燴飯 $168
鵝肝配牛柳 $228
女人最喜歡甜品,即使食飽左,總有位置容納甜品
朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $48
焦糖燉蛋 $30
面層燒到卜卜脆,好香蛋味,唔太甜抵食