2023-04-14
▫️其實我好鐘意食包🍞 所以先食到塊面咁包🧏🏻♀️ 今次黎到bookmark已久既小包包🍔 餐廳有分室內/ 外座位,無論內外都俾人一種好chill既感覺⛱😎👭🏻 2人套餐 $298/ 位▫️望到餐牌,鹹又想食甜又想食🤤 見2人餐有齊4款小食、2款鹹包、雪糕包同飲品,一次過滿足晒我既願望😇 一於就揀佢啦🥯🐖 招牌豬腩包▫️豬腩包係呢到既招牌🤩 用上刈包取代平日既漢堡包,口感軟熟🍞 兩大片慢煮豬腩肉,肥瘦均勻,烤得香口又入味🐷 中間夾住大蔥紫蘇葉沙律,酸酸地可以中和腩肉油膩感🤪🐟 魚包2.0▫️魚柳炸得香脆嫰滑,一咬熱辣辣又juicy💦 放上兩大片車打芝士,唔似m字快餐咁得半塊🤪🥗 LB凱撒沙律▫️沙律用上油麥菜🥬 加左豆豉鯪魚😯 配搭好新穎,估唔到味道鹹香又幾夾🤣 🦑 紫菜炸墨魚脆脆▫️紫菜外層炸得酥脆,墨丸軟滑彈牙,沾上黑蒜醬更鮮味🧄🥟 墨西哥炸雲吞▫️炸蝦肉雲吞脆卜卜✨ 表層有牛油果醬同醃製過既四川菠蘿🍍 帶點麻香味好特別😋🍟 黑松露薯條▫️岩岩炸起既薯條好香脆,佈滿黑松露醬🥳 用上香菇同日本大根取代平時既肉醬,感覺無咁肥膩🍄 🍵 綠茶雪糕包▫️最期待既雪糕包😍 用刀一切煉奶就流晒出黎🍼 包炸至金黃色
👭🏻 2人套餐 $298/ 位
🐖 招牌豬腩包
🐟 魚包2.0
🥗 LB凱撒沙律
🦑 紫菜炸墨魚脆脆
▫️紫菜外層炸得酥脆,墨丸軟滑彈牙,沾上黑蒜醬更鮮味🧄
🥟 墨西哥炸雲吞
🍟 黑松露薯條
🍵 綠茶雪糕包
▫️最期待既雪糕包😍 用刀一切煉奶就流晒出黎🍼 包炸至金黃色好香脆,雪糕有抹茶回甘香,係我最愛既口味🤤
🍨 鹽味雪糕包
▫️鹽味雪糕配上焦糖醬,一甜一鹹味道濃郁又好match🙌🏻
🍊 Yuzu Maple Soda
▫️用上鮮柚子楓糖,加左紫蘇同海鹽既梳打,味道唔會太甜,清新開胃😙
🥤 Guavalada
▫️用上番石榴同熱情果調製既柚子梳打,味道清香,杯邊沾上梅子粉,一齊飲味道酸酸鹹鹹,特別又有層次😝