2020-04-08
Craft Coffee Roaster #大角咀 #黃店 💛💛💛 ❗️得獎高質咖啡甜品❗️特登入嚟大角咀去呢一間得獎咖啡店🏆咖啡師係2017年獲得世界賽嘅冠軍,咖啡店內會見到佢哋嘅獎杯,另外仲見到佢哋都係香港咖啡比賽都贏過👍🏻位置唔算特別方便,但依然坐滿晒人❗️主要售賣多士、咖啡同埋甜品,絕對係我食過最好味嘅一間Cafe😍。Signature mocktail-orangicano🥃$55Orange juice x espresso x local honey話晒得獎又點可以唔試佢哋嘅咖啡呢😆特登嗌咗佢哋呢一杯signature mocktail,冇諗過原來咖啡同橙汁係可以咁夾😍咖啡嘅苦澀同埋橙嘅酸甜彌補大家嘅不足,亦互相提升大家嘅味道,令到成個味道非常豐富❗️❗️❗️另外仲加咗少少蜜糖,甜甜地,非常易入口。絕對係一杯又靚又好飲嘅咖啡🤤!味道: 4.6/5性價比: 4.2/5Drunken apple crumble pie🥠$46絕對係我食過最好食嘅蘋果批🤩呢個絕對係我食過最香脆甚至係酥化嘅apple crumble。影完一輪相攤凍咗依然咁香脆🤩蘋果批加上咗玉桂粉,非常之香,一啲都唔酸,但又
❗️得獎高質咖啡甜品❗️
味道: 4.6/5
性價比: 4.2/5
Drunken apple crumble pie🥠$46
絕對係我食過最好食嘅蘋果批🤩呢個絕對係我食過最香脆甚至係酥化嘅apple crumble。影完一輪相攤凍咗依然咁香脆🤩蘋果批加上咗玉桂粉,非常之香,一啲都唔酸,但又唔會過甜,真係必食😋!
味道: 4.7/5
性價比: 4.2/5
Smoked salmon and soft boiled egg sourdough🥖$52
連呢一個sourdough都非常出色😍好似冇乜聽過人推介佢哋嘅sourdough,但絕對係非常香亦有韌性嘅sourdough😋即使配埋煙熏味重嘅煙三文魚同埋蛋一齊食都唔會蓋過sourdough本身嘅香氣!如果要雞蛋裏挑骨頭嘅話就係煙三文魚有少少太鹹🙈。
味道: 4.6/5
性價比: 4.5/5
整體來講呢一間Cafe真係好高質😍好似暫時冇乜見太多人介紹過,但真係絕對值得嚟!