2020-12-01
得閒飲茶?真定假啊?——香菇燒賣($26)佢個香菇味都幾出🤣個皮算薄!餡又多,味道都good,正!.得獎蝦餃之王($32)粒粒晶瑩剔透,好飽滿😍入面嘅蝦都幾爽口!個皮唔厚,好有粘性~.灌湯小籠包($26)真係爆汁!咬落去d湯汁必嗮出黎😂而且好飲🥰小心熱👻.龍蝦湯鮮竹卷($30)唔係好食得出龍蝦湯😂但個卷係好食嘅!入面好多料,口感好豐富~.春風得意腸($36)非一般嘅炸兩!入面有啲粟米粒,油炸鬼入面仲釀咗蝦肉🤣上面有蟹籽添。粉皮又唔厚,Very Good!.XO醬菜苗餃 ($29)菜苗同入面嘅蝦肉都好爽口,比例啱啱好🤣皮薄餡靚!好多XO醬係上面,好香口。.千島醬脆皮蘿蔔糕($30)個皮又真係幾脆😙千島醬同木魚碎又同炸蘿蔔糕幾夾喎!食到蘿蔔粒,都幾甜!不過皮有啲厚。.貓咪流沙包($26)我以為係豬黎😂外型好可愛呢!有流沙!唔錯~.3.6牛乳太陽蛋($24)中間真係好似蛋黃,原來係啫喱黎🤣牛乳奶凍好重奶味,果然係3.6!.——📍得閒飲茶太子運動場道7B號地舖.
——
香菇燒賣($26)
佢個香菇味都幾出🤣個皮算薄!餡又多,味道都good,正!
得獎蝦餃之王($32)
灌湯小籠包($26)
真係爆汁!咬落去d湯汁必嗮出黎😂而且好飲🥰小心熱👻
龍蝦湯鮮竹卷($30)
春風得意腸($36)
XO醬菜苗餃 ($29)
千島醬脆皮蘿蔔糕($30)
貓咪流沙包($26)
我以為係豬黎😂外型好可愛呢!有流沙!唔錯~
3.6牛乳太陽蛋($24)
——
📍得閒飲茶