餐廳: 真味鮮廚
資訊:

2016-04-29 2444 瀏覽
經常個個都會講:得閒飲茶, 所以星期六趁屋企人得閒, 大家於是就去飲茶啦…..黎到飲茶, 當然唔小得就係要叫番一盅二味, 我地就點左鳳爪排骨飯同鹹魚肉餅飯。鳳爪排骨飯熱辣辣既鳳爪排骨飯一上枱, 就已然聞到令人垂涎三尺既香氣, 蒸飯既飯粒粒飽滿軟滑, 而且滲入鳳爪排骨既精華, 鳳爪同排骨都蒸得剛剛好, 食落味道一流。鹹魚肉餅飯一上枱同樣香味撲鼻, 鹹香味濃既鹹魚再加鮮甜既肉餅, 真係絕配。奈何肉餅偏薄而且比較細, 如果份量可再大一點定能令人回味無窮。叉燒包叉燒包既味道亦都唔錯, 叉燒包皮軟滑, 再包入叉燒醃料, 味道香甜味濃, 叉燒味道好好味, 值得一試。金錢肚金錢肚味道好好味: 金錢肚完完全全係吸收哂醬汁, 令到佢好入味而且金錢肚十分爽口彈牙, 食完又想食多一件。
鳳爪排骨飯
鹹魚肉餅飯
叉燒包
金錢肚
2016-04-23
3 分鐘 (堂食)