Vision 8

最近真係非常忙碌😮‍💨,不過都不忘要拍拖食吓好西,荃灣地膽J生帶我試一間當區頗有名氣嘅西餐廳🍴,之前食過都唔錯~入去坐低的確幾有情調自在,店員們都好有禮貌,一齊睇睇食物質素如何啦⬇️————————————————👅前菜👍🏻每人附有一份沙律/餐湯,當日係椰菜花忌廉湯,椰菜花完全攪拌融入湯中。如果想要黑椒碎🙌🏻,侍應會攞一個好黑椒樽即磨比你。餐湯伴隨一份餐包,方包款薄薄一片似奶香餅乾,兩款小法包都幾鬆軟🥖,可以搽黑松露油牛油👍🏻沙律都幾新鮮,甜甜地嘅黑醋醬好開胃🥗,份量對一人而言非常足夠👅炸有皮粗薯條配黑松露菌醬($58)👍🏻 粗薯條上面有黑松露醬,又另外有黑松露菌醬,真係雙重黑松露🍟,而且份量幾多,可以二至三人share👅煙三文魚千島醬薄餅($138)👍🏻薄餅餅底係點加自製嘅手工薄餅,採用法國同意大利麵粉全天然發酵🍕,薄底批邊有脆脆口感,中間有啲煙韌,topping有三種芝士同千島醬,係老少咸宜味道~面且每片都有煙三文魚 🤣唔洗爭食啦!👅龍蝦汁·椰菜花燴意大利飯配龍蝦尾($228)👍🏻上檯就聞到好香龍蝦湯味🦞,最搶眼係半邊龍蝦尾,燴飯夾雜爽口椰菜花,飯亦煮得透,無硬米粒口感———————

👅前菜

👅炸有皮粗薯條配黑松露菌醬($58)

👅煙三文魚千島醬薄餅($138)

👅龍蝦汁·椰菜花燴意大利飯配龍蝦尾($228)

🚩總結:得閒食吓好嘢撐吓枱腳🦶🏻
————————————————
🌟注意:餐廳上菜係會逐碟分開上檯,食完一份再上一份,我估為咗確保食用時嘅溫度同香味都係最佳狀態
📍 Vision 8
地址:荃灣兆和街34號永安樓地舖