2017-11-10
喺停車場門口離遠就望到一幅好 colorful 嘅 graffiti畫咗一啲澳州名勝同袋鼠㗎!嚟到先知呢度無加一收費,兩個人嚟仲有九折𠻹餐廳內嘅牆壁有大大個澳洲地圖周圍都掛咗啲有澳洲味道嘅裝飾,環境都唔錯呢度有 set dinner,想 a la carte 都得我就揀咗一人 set,main course 加咗 $38 要牛扒【挪威煙三文魚温室田園沙律配西班牙甜椒莎莎】沙律係用咗一個船形嘅容器裝住睇落幾得意,同埋都幾大份甜椒粒粒撈埋個 salad dressing 酸中帶甜係一個開胃嘅沙律 🙂【homemade 洋蔥包】包身有啲洋蔥乾,麥味幾香,鬆鬆軟軟咁~daily soup 好似洋蔥湯但其實係【蕃茄湯】嚟㗎 😯味道果然同平時紅噹噹得個酸字嘅蕃茄湯好唔同酸酸哋又有少少茄果嘅甜味~【慢煮 10 安士牛西冷扒配自家製燒汁】最近慢煮呢個做法好 hit 咁標榜可以 keep 到牛扒嘅細緻紋理,令到肉質更柔軟呢個西冷牛扒都整得唔錯,肉汁好豐富配菜嘅翠玉瓜用咗蒜蓉煮,都好好食見呢度啲飲品拉花整得好靚就無食到甜品點咗餐飲【Hot Chocolate】朱古力唔係用粉沖嗰種所以味道勁濃郁 👍🏻當晚嘅
畫咗一啲澳州名勝同袋鼠㗎!
嚟到先知呢度無加一收費,兩個人嚟仲有九折𠻹
餐廳內嘅牆壁有大大個澳洲地圖
周圍都掛咗啲有澳洲味道嘅裝飾,環境都唔錯
【挪威煙三文魚温室田園沙律配西班牙甜椒莎莎】
沙律係用咗一個船形嘅容器裝住
睇落幾得意,同埋都幾大份
甜椒粒粒撈埋個 salad dressing 酸中帶甜
係一個開胃嘅沙律 🙂
【homemade 洋蔥包】
包身有啲洋蔥乾,麥味幾香,鬆鬆軟軟咁~
daily soup 好似洋蔥湯
但其實係【蕃茄湯】嚟㗎 😯
味道果然同平時紅噹噹得個酸字嘅蕃茄湯好唔同
酸酸哋又有少少茄果嘅甜味~
【慢煮 10 安士牛西冷扒配自家製燒汁】
最近慢煮呢個做法好 hit 咁
標榜可以 keep 到牛扒嘅細緻紋理,令到肉質更柔軟
呢個西冷牛扒都整得唔錯,肉汁好豐富
配菜嘅翠玉瓜用咗蒜蓉煮,都好好食
見呢度啲飲品拉花整得好靚
就無食到甜品點咗餐飲【Hot Chocolate】
朱古力唔係用粉沖嗰種
所以味道勁濃郁 👍🏻
當晚嘅侍應係兩個女孩子,好有禮貌服務好好
會留意客人需唔需要多份餐具 share 食物
不時收啲用完嘅碟同加水
係有 service 但係 no service charge 嘅餐廳~