2021-12-31
今日放工時間特別多人,本身諗住搵一間人少嘅餐廳坐低食晚飯,點知間間都好似過節咁高朋滿座行到麼地道附近,見到有間Cafe咁岩有位,於是就成功攝入去霸到位Cafe入邊嘅裝修景致非常好,雖然位於街道旁邊,但係入邊嘅隔音真係做得好好伴隨着音樂真係好有氣氛添!餐廳入邊設有咖啡機整即磨咖啡,成本十足!一入到門口已經聞到陣陣嘅咖啡香味撲鼻而來餐牌係全日供應,所以可以見到All day breakfast、homemade bagel 呢類選擇!而餐廳亦都有咖啡、沖條飲品、酒精類飲品提供好啦放工一定要好好嘆番杯茶!想要杯潤喉又清清地本身諗緊食咩晚餐好,不如試吓佢哋嘅all day breakfast我叫咗杯鹹柑桔檸檬菊花茶攪勻之後飲更加甜度適中飲落去好清新有潤喉嘅感覺,真係好啱冬天呢啲乾燥嘅天氣飲番杯遠睇仲有少少長島冰茶嘅感覺!另外我嘅全日早餐已到!配料有好多,包括蕃茄、漢堡扒、雞肉腸、煙肉、蘑菇煎蛋、蕃茄仔、粟米、生菜、多士……一次和昌我鍾意食嘅食物全部集中一齊入邊嘅蘑菇煎蛋仲有黑松露嘅味道!啱啱好唔會好full蕃茄好好清新,配合埋雞肉腸同埋漢堡扒一齊食真係好解油膩最後想講返,呢間野真係可以百事不厭
伴隨着音樂真係好有氣氛添!
而餐廳亦都有咖啡、沖條飲品、酒精類飲品提供
好啦放工一定要好好嘆番杯茶!想要杯潤喉又清清地
我叫咗杯鹹柑桔檸檬菊花茶
遠睇仲有少少長島冰茶嘅感覺!
另外我嘅全日早餐已到!
入邊嘅蘑菇煎蛋仲有黑松露嘅味道!啱啱好唔會好full
蕃茄好好清新,配合埋雞肉腸同埋漢堡扒一齊食真係好解油膩
最後想講返,呢間野真係可以百事不厭,喺繁囂嘅都市入邊搵到一處世外桃源
有時間嘅朋友可以來一趟㗎 !