2011-10-06
亞媽的食家好友一得閒就鍾意約埋我亞媽周圍食自助餐, 由於食量不太大, 加上收入不多, 一般都會找D 百多元的來食! 本來百多元的自助餐都真係冇咩要求, 但係都唔好差成咁! 問題分餐廳及食客, 請看看以下!餐廳- 餐廳環境超級窄, 包括坐的地方及取食物的地方, 取食物及出入坐位時真係好唔方便!- 食物好一般, 魚蛋/豬扒/炸品/魯雞亦/三交魚骨, 好似游船河的餐盒!- 好焗蠔既, 不過超難食, 因為面包康多過咩!- 三文魚就長供長有, 都幾肥幾新鮮 - 個別待應冇表情, 唔想做, 扮睇你唔到!- 有個相信係經理都幾好人, 好好幫我收埋個BB車, 話開張BB椅比我, 但地方有限, 我都係唔要LU!- 收錢果個做埋煮麵及鐵板燒, 態度都幾好! 請下D食客!一入去見到取食物果度D人好似搶咁, 真係即刻想走, 可惜姨姨已坐下!坐下來她們出去取食物, 亞媽回來一邊身比人淋到成身汁! 真係由於我帶住BB, 我坐下來等食, 見到D其他人搶完好緊張咁跑回坐位..其間不停撞到人.....使唔使呀?有大部份是自由行, 係咁搶, 一隻大碟, 拿一大碟山咁高的菜! 痴線!總之, 肉又搶, 菜又搶, 咩都搶! 瘋
餐廳
- 好焗蠔既, 不過超難食, 因為面包康多過咩!
- 三文魚就長供長有, 都幾肥幾新鮮
- 個別待應冇表情, 唔想做, 扮睇你唔到!
- 收錢果個做埋煮麵及鐵板燒, 態度都幾好!
請下D食客!
總之, 肉又搶, 菜又搶, 咩都搶! 瘋狂! 坐我們旁邊及後面的都是香港人, 議論紛紛, O晒咀!
佢地D小朋友, 唉, 裝汽水裝到亂七八糟, 真係呢!
最後, 旁邊張檯果個人仲比人踩爛埋對鞋! 死味!
食碗車仔麵都好過佢, 又要搶, 又要迫, 又要比汁淋!
原本每次都係我找餐廳, 因為呢次太忙, 由姨姨找, 以後幾忙都好, 都係等我D後生女睇下D食評先去食!