2007-07-29
因為有「買一送一」的coupon,所以昨日同男朋友仔一齊去食。原本想去香港富豪,不過星期六full咗,所以就去九龍富豪啦。看下面網友的留言,佢話有魚生,我諗佢食的係dinner。我同男朋友食lunch,一入到去的環境真係麻麻,完全唔似酒店......對﹗係一間鋪了地毯的茶餐廳。先講冷盤,沒有魚生,只有「煙膠魚」。我諗係一d cheap 的魚,咬下去非常韌!!另外,有青口及蝦,都係麻麻地。對於我呢d愛魚生的人來說,只要有魚生,個buffet 難食極都算了,唉。對於佢地的沙律同熱暈的評價,好老實講,真係唔得!!d雞同豬真係韌到飛起,成條柴咁@@ 成個buffet最好味的竟然係雲吞湯底的「即碌粉面」..........仲有,佢d甜品係不錯的,款比較多,最好食的係「焦糖焗蛋」。唉,原價$178加一,點解d野會咁難食﹖原來我見到「渣打卡」同唔知咩卡都係五折優惠。一分錢一分貨,唔係有折就要俾d咁的素質的野食客人嘛﹖真係失望。咁的價錢,真係「君怡」好好多,都係130幾蚊,但係野飲同魚生任食,環境都好好多。