2024-12-15
🍂天寒地凍,同老公走去屯門嘅虹橋食最出名嘅蛇羹之外,就發現咗即係跟斜對面有間甜品超級好食,坐低揭開本餐牌就知勁多嘢食,叫咗勁多自己想食嘅嘢仲額外發現窩夫喺我人生食最好食嘅一個勁軟熟嘅窩夫,值得推介👍🏼▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥥三寶椰皇(暖) $58暖笠笠嘅椰皇汁蒸出嚟嘅蛋白,非常濃椰皇嘅香,唔似得出邊淡茂茂,仲有兩粒芝麻湯圓同芋圓,非常飽肚!🥘港式懷舊咖喱三寶 $32咖喱三寶簡直係香港人嘅最愛,咖喱味勁濃,豬皮浸同魚蛋晒落啲咖喱非常入味,仲有蘿蔔勁大嚿仲好腍,抵食🍢夏威夷沙津汁炸燒賣(10粒) $26不得不提10粒嘅炸燒賣炸到脆卜卜入軟腍腍好好食,仲要價錢非常抵$3一粒都唔使!勁抵🍡花枝丸鹽酥雞拼盤原味椒鹽 $43呢盤嘢下次行過都會買,勁有台灣風味嘅鹽酥雞,脆卜卜,鹽酥雞粉,再沈埋落去花枝丸,簡直絕配!係我最鍾意嘅椒鹽!OMG😱🍂秋冬限定:開心果西米露 $38呢個老公想食嘅開心果西米露,唔錯🧇熱窩夫餐 $83+岩鹽奶蓋無花果乾窩夫配日式焦糖燉蛋+朱古力雪糕+ 養生玫瑰花烏龍(熱)絕對要推介呢個勁軟熟嘅窩夫,從未食過窩夫係可以整得咁軟熟,出邊多數都係硬骨骨脆卜卜,竟然可以整到咁軟熟嘅窩
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥥三寶椰皇(暖) $58
🥘港式懷舊咖喱三寶 $32
🍢夏威夷沙津汁炸燒賣(10粒) $26
🍡花枝丸鹽酥雞拼盤原味椒鹽 $43
🍂秋冬限定:開心果西米露 $38
呢個老公想食嘅開心果西米露,唔錯
🧇熱窩夫餐 $83
+岩鹽奶蓋無花果乾窩夫配日式焦糖燉蛋
+朱古力雪糕
+ 養生玫瑰花烏龍(熱)
絕對要推介呢個勁軟熟嘅窩夫,從未食過窩夫係可以整得咁軟熟,出邊多數都係硬骨骨脆卜卜,竟然可以整到咁軟熟嘅窩夫我真係想食多次,仲要佢跟埋個焦糖燉蛋,焦糖燉蛋高質素過好多酒店嘅buffet,如果佢可以單買做到會!呢個一定會買一打打咁送俾同事食!真係好好食!推🙌🏼🏆
🥨店內仲有其他曲奇零售
🍂秋冬限定:開心果西米露 $38
🧇熱窩夫餐 $83
+岩鹽奶蓋無花果乾窩夫配日式焦糖燉蛋
+朱古力雪糕
+ 養生玫瑰花烏龍(熱)
==$280/2人,人均$140