2021-11-29
👧🏻😋👅🍽✨Picoso (荔枝角億利工業中心)-❤️裝修靚! 兩邊都有花牆, 其他掛牆裝飾都好有特色, 仲有D碟勁靚! ❤️餐牌選擇多, 除左墨式小食, 仲有唔同既主食選擇, 款款都好特別-🌮🐓🫑🧀🦀🍅🥑 雜錦拼盤 $285✨手撕豬肉quesadilla, 墨式炸雞翼, 炸甜椒釀芝士, 炸蟹餅, nachos with 蕃茄醬同新鮮牛油果醬✨乜都有, 仲全部都岩食冇豬頭骨😍 擺盤已經100分, 仲要款款都勁正✨quesadilla入面既手撕豬肉好幼細同Juicy; 炸甜椒釀芝士個椒炸過唔會太草青, 釀左勁多芝士落去✨nachos比較薄脆, 個牛油果醬真心新鮮, 仲有果肉咬下; 墨式炸雞翼就唔太覺係墨式🤣 但係都係好炸到D皮好脆既同時雞翼汁可以一咬就爆晒出黎-🧀🫔芝士玉米烤焗捲餅 $108加配烤西冷牛肉 +$19✨頭先講完個牛油果醬, 一定要講下個蕃茄醬, 睇個樣就冇咩特別, 但食落就知佢好清甜, 又係新鮮整, 不過個餅已經超夠味, 唔使點點, 所以最後俾我食nachos食晒🤣✨呢種捲餅叫Enchilada, 即係玉米餅+鹹既餡+淋辣椒醬, 入面豆蓉好滑, 波椒絲微微辣辣地好醒神✨加配左烤
Picoso (荔枝角億利工業中心)
🌮🐓🫑🧀🦀🍅🥑
雜錦拼盤 $285
🧀🫔
芝士玉米烤焗捲餅 $108
加配烤西冷牛肉 +$19
✨加配左烤西冷牛肉, 肉質好軟滑
🥑🥛
牛油果奶昔 $52
✨必叫! 見佢D牛油果咁新鮮, 點都整杯啦, 飲落有驚喜
✨完全冇落糖, 飲落唔甜但好清香, 亦唔似常見既沙冰, 佢真係奶昔, 好滑好creamy, 但飲晒成杯都唔會覺得漏
🇲🇽🍺
墨西哥啤酒 $42
✨附上一小片青檸, 飲落柔和得清新, 少少花香
✨雖然corona呢個牌子唔算好少見, 但黎得墨西哥餐廳當然要飲返當地啤酒!
加一服務費