2011-02-28
初初開既時候係一間好普通既茶餐廳, 到差唔多十幾年後佢變成一間好出名既扒房 !所以趁情人節去試下同BF 兩個人去一坐底, waitress 好細心咁為我地介紹menu 上面既野BF 叫左一份西冷 7成熟我叫左個帶子意粉(橄欖油整既)兩個都跟餐(跟餐都只係+$30 每個)餐湯: 唔記得係咩 ! 只係記得湯渣同湯既比例好岩我既口味 !!餐包: 其實只係好普通既嘉頓面包, 但係佢竟然令個包外脆內軟, 拎上手仲係暖, 食落口個下就知佢唔係用微波爐返熱 ! 簡直好似岩岩整好拎上台 !西冷: 差唔多有半吋厚, 但都只係$14X , 好抵X1000 ! 重點要提既係個薯蓉, 因為係用一個個薯仔整, 好明顯食到仲有D 薯仔粒 ! 連薯蓉呢D 咁細微既野都用咁多心思 帶子意粉: 睇落去好似好少咁, 但原來都幾多 ! 女仔食就岩岩好 ! 而且仲可以自己選擇要咩既pasta同咩汁, 好大既自由度最後埋單都係330, 又冇加一 ! 加上個日係情人節 , waitress 送上一隻寫住i love you 既免仔電話繩, so sweet !希望佢地夠受KEEP 到D 水準 ! 平靚正
所以趁情人節去試下
同BF 兩個人去
BF 叫左一份西冷 7成熟
我叫左個帶子意粉(橄欖油整既)
兩個都跟餐(跟餐都只係+$30 每個)
希望佢地夠受KEEP 到D 水準 ! 平靚正