星期六同同事放工後來呢度食飯。本來每個禮拜六老細都會請我地食架,但係今次適逢佢有o野忙,所以走先,剩返空住肚的我地四出找好o野食。調查員呢幾日喉嚨有d唔舒服,就想到去生記食粥。但去到的時候成點幾,見到咁多人走唯有走去另一家。行下行下,見到之前有同事介紹過的一個食喇沙的「喇沙媽媽」——呢個係佢俾呢間馬拉媽媽的暱稱。正當我地一行四人響出面徘徊的時候,一個應該係老闆娘的人出來介紹佢地有乜乜好食,有喇沙﹑乾撈麵同埋傳統怡保河粉……我地見佢落力介紹就入左去試下喇~入面唔算大,普通長方檯,坐低後我要了個乾撈面,同事要了喇沙~之後老闆娘又醒左我地一人一杯薏米水,甜甜地幾好飲!個喇沙我同我同事都話夠味,又唔係太辣(雖然我都幾食得辣),絕對值得一試。最後去埋佢個洗手間,裡面好得意,分兩格,一格馬桶一格尿兜,但係每次都係俾同一個人用,所以入到去幾得鎖好門﹗裡面有齊出熱風的乾手機,鏡同埋扭的水龍頭,整體都乾淨,雖然佢洗手間個天花板比較矮。出來的時候老闆俾左張紙巾我抹手,真係估佢唔到~令人印象最難忘的都係老闆同老闆娘的親切款待(如兩位並非老闆,請見諒)