2022-12-29
之前都嚟過一次呢間彷韓國街頭嘅餐廳🇰🇷裝修真係好有心思 好靚勁有feel🥳今次又嚟止下旅行癮🧳.📌前菜大豆芽個味比較淡 泡菜酸辣味好夠 好開胃🌶️食晒可以refill架♾️.📌卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯 $138豬軟骨切到細細塊 好似豬肉片咁 軟骨位超爽脆 連埋啲肉一齊食 勁有口感🐷椰菜, 紅蘿蔔同豬肉都炒得好香 好入味🥬🥕啖啖醬油甜味🍶拳頭飯大大粒 鏈得幾實淨 所以好飽肚🤰🏻飯比較黏 不過唔算好濕 帶點煙韌 都有咬口🍙撈左啲紫菜碎同芝麻入去 都幾香口 如果麻油味再濃啲就更好😝但配菜同肉都偏濃味 所以加埋飯食 就啱啱好🙌🏻.📌薯仔煎餅 $78見好多人都推介 個人就覺得普通🥺口感味道好單一 就淨係麵粉同薯仔🥔薯仔雖然係切咗一條條 但係冇人地講嘅爽口感覺 都係好淋🙈好彩佢有啲洋蔥絲 多番啲清甜味同咬口🧅最鍾意係佢個酸汁 我成塊浸入去食 成件事昇華左 即刻冇咁dry😎我都係會鍾意食番泡菜/海鮮煎餅🤣.📌自選拉麵 $58可以揀一款配料 我就揀左芝士🧀呢款都很一般 朋友話自己整都得 又真🥲確實唔抵食 但佢絕對係飽肚之選😌佢就係想像到嘅辛辣麵再加芝士🍜不過芝士都唔hea嘅 係mozzarella + ch
📌前菜
📌卜卜脆炒豬軟骨拼拳頭飯 $138
📌薯仔煎餅 $78
📌自選拉麵 $58
可以揀一款配料 我就揀左芝士🧀呢款都很一般 朋友話自己整都得 又真🥲確實唔抵食 但佢絕對係飽肚之選😌佢就係想像到嘅辛辣麵再加芝士🍜不過芝士都唔hea嘅 係mozzarella + cheddar cheese🫕 有拉絲得嚟 又食到鹹香味😆仲有火槍燒過 所以帶微炙燒香🔥