2023-08-05
之前經過九龍城,見到呢間人氣滿滿,經常要排隊的日式咖啡店。決定搵一日都要試吓🌟我們在網上預約,選擇了7:30的時間。平日來的話,幾乎沒有人。Walk in都可以!🤫蜆肉麵豉湯小編好討厭飲麵豉湯,但係佢唔係好鹹,而且用料十足,有豆腐蜆肉以及海帶等。真係好有心💓咖喱吉列豬扒飯$158咖喱汁好少,而且有啲杰🫠吉列豬扒就正常發揮,冇咩特別。配上滑蛋同日本米飯,飽肚感十足。但係嘢食就只係暖暖地⋯⋯絕對唔會再食呢個豬扒飯!🫤味道唔差,但冇乜特別🥲而且價錢偏貴🤥味噌奶醬燒雞塊烏龍麵 $128味噌味就食唔出,反而覺得有啲似芝士忌廉醬撈烏冬嘅感覺。雞塊就好大舊,性價比幾高。但係食得多都會覺得有啲膩,建議同朋友一齊分享。😂嘢飲方面就有驚喜‼️‼️‼️‼️渋いSHIBUI 朱古力(原味)$58朱古力味濃郁,仲可以選擇原味,焦糖榛子口味的朱古力🍫青い空(橙・檸檬・日本柚子雪芭)$68呢一杯好適合打卡🌟🌟飲品上面配上日本有子說吧,下面底層係橙同檸檬的有色飲品。建議先吃了一半雪芭,然後把剩餘的雪芭和飲品一起攪拌。味道會更清甜,酸酸甜甜很開胃🤭環境幾靚,每一個位置都是打卡的地方。但是食物就不是很特別,而且價錢亦偏貴。大家可
我們在網上預約,選擇了7:30的時間。
平日來的話,幾乎沒有人。Walk in都可以!🤫
蜆肉麵豉湯
咖喱吉列豬扒飯$158
咖喱汁好少,而且有啲杰🫠
吉列豬扒就正常發揮,冇咩特別。
配上滑蛋同日本米飯,飽肚感十足。
但係嘢食就只係暖暖地⋯⋯
絕對唔會再食呢個豬扒飯!🫤
味道唔差,但冇乜特別🥲而且價錢偏貴🤥
味噌奶醬燒雞塊烏龍麵 $128
嘢飲方面就有驚喜‼️‼️‼️‼️
渋いSHIBUI 朱古力(原味)$58
朱古力味濃郁,仲可以選擇原味,焦糖榛子口味的朱古力🍫
青い空(橙・檸檬・日本柚子雪芭)$68
環境幾靚,每一個位置都是打卡的地方。但是食物就不是很特別,而且價錢亦偏貴。大家可以選擇在下午茶的時候點一杯飲料和甜品,享受這個舒適的環境🤍