2021-04-10
因為復活節關係,只有會員85折優惠外就無其他更平嘅優惠…不過哩度係坐得舒服,因為唔會太多人,又睇到8點鐘"幻彩x香江"今晚海鮮由長腳蟹改為龍蝦,其他甜品同熱食根本上同平時一樣,係多咗啲啲復活節擺設咁😅龍蝦唔算太大隻,食一隻都夠,加上留肚食刺身,新鮮嘅一定食得出,但今次只食一碟就無拎,因為我食熟虾食咗2隻都已經好飽喇,另外蒸魚都好出色,每碟仔入面都一片薑,無魚腥味仲好滑。唔記得影煎鵝肝嘅大頭,我飽都食到2舊,煎得唔太油,但真係要夾麵包先出到味。南瓜湯同椰子雞湯都好夠味,南瓜湯我飲咗2碗,親友們就飲超過10碗椰子湯。甜品要即嗌即整嘅,啲醬應該嘅靚,因為無粉味,我都食晒成碟,同綠色心太軟都好有綠茶味。生果就擺晒入一杯杯度,有西瓜蜜瓜哈蜜瓜,但想食西瓜嘅又要食埋其他瓜先得,咁就美中不足喇!芝士同麵包同沙律都無嘜特別,同其他酒店差不多,所以無點影。我地6:15pm入場食到未夠9點已經好飽了,所以話呢…多款嘅都無用,要睇自己食到幾多先得😭走前拎咗一杯Häagen-Dazs食,都係任食,仲諗住今次點都食你幾杯回本…但今次真係食咗龍蝦頂住個肚,我一杯都食唔晒,比咗屋企人幫我搞掂,真係唔抵呀因為有啲特別
芝士同麵包同沙律都無嘜特別,同其他酒店差不多,所以無點影。我地6:15pm入場食到未夠9點已經好飽了,所以話呢…多款嘅都無用,要睇自己食到幾多先得😭走前拎咗一杯Häagen-Dazs食,都係任食,仲諗住今次點都食你幾杯回本…但今次真係食咗龍蝦頂住個肚,我一杯都食唔晒,比咗屋企人幫我搞掂,真係唔抵呀因為有啲特別味(唔係普通朱古力同士多啤梨黎架)
2次食都係疫情關係(上次年初2),坐得無咁迫,又唔嘈,收碟又快,每人折晒約550至6百都係抵,尖沙咀比你坐2個幾3個鐘都叫ok啦!👍