2021-10-13
Happy sunday 同閨蜜去血拼直落晚飯,心血來潮去中環諗住飲杯野,行上石板街有店員介紹下,於是就入去試試,點知揾到寶♥食品及甜品的外型及菜名都非常特別,仲好好味添💯回頭之選❗.原來有分室外室外,不過天氣熱就唔 lu😂而且店舖牆身主要係粉紅色+粉藍色,日光下影相應該好靚😍下次再黎~.🟥意式帶子刺身薄片 $188🟧透薄的帶子刺身,配上白松露油很香濃,仲有三文魚籽,一咬口內卜卜卜鮮甜大爆發😍. 🟨慢煮煙肉西班牙豬柳卷 $168 🐷🟩煙肉包住厚厚的豬柳卷,非常粉嫩啖啖肉,慢煮可以鎖住肉汁,但唔會肥膩,因為豬柳卷比較清淡但配上微鹹煙肉剛好 balance 了,仲有芥末燒烤汁幫豬肉調味,整件事剛剛好。伴菜的烤甘荀非常清甜,而薯蓉亦很綿滑,主菜配菜都無失色。.🟦Licky Tiramisu $68 ☕🟪雪糕筒的容器載著Tiramisu, 面頭配上百力滋及繽紛樂等裝飾,已經非常打卡-able. 唔止外表,味道超好♥啖啖咖啡酒味,cream cheese亦夠香滑,由於雪糕筒太深,要畢落 d先畢到濕潤的蛋糕~索哂咖啡酒超滿足😋.⬜Greyful 伯爵茶慕絲窩夫 $68🧇⬛窩夫偏向厚厚飽滿的,唔係脆
食品及甜品的外型及菜名都非常特別,仲好好味添💯回頭之選❗
🟥意式帶子刺身薄片 $188🟧
🟨慢煮煙肉西班牙豬柳卷 $168 🐷🟩
🟦Licky Tiramisu $68 ☕🟪
⬜Greyful 伯爵茶慕絲窩夫 $68🧇⬛
窩夫偏向厚厚飽滿的,唔係脆脆的類型,食落口感似 muffin, 但一樣帶陣陣伯爵茶香,清清地不會過甜漏,啱哂唔好甜但想過甜品癮的人~
🟫 飲品🍹🟫
✨Cocktail - My cup of tea (凍熱兩飲) $168
超特別的一杯凍一杯熱!
熱⏩綠茶加 Gin酒, 暖暖的蜂蜜綠茶味超易入口,仲帶點回甘
凍⏩其實唔似酒,接骨木花酒加蘋果Yogurt , 甜甜酸酸非常清新,中和暖酒沈重的感覺,好似都冇咁易醉😂
✨Mocktail - Joy Ng Joy
奶樽裝住的果汁超可愛,入口先嚐到新鮮打出的果汁,最尾會搭到烏梅味(類似草本味,店員問我仲以為飛機欖味😂) ,味道很有層次,開胃之選❗