有點隱蔽嘅小小café,以樹懶為主題,有很多木製、籐製同布藝傢俬🛋融合自然色調感覺舒服,半開放式坐近室外會有少少曬,不過日光拍照很美就是了✨-除咗日式家庭料理之外仲有小食同甜點,歎返杯咖啡休息一下都唔錯呢☺️-🥪日式三明治·蝦餅·明太子 $78烘香嘅多士夾住蝦餅,底層有明太子沙律醬,頂頂係pickle粒粒🤔多士微暖,不過蝦餅唔熱,而且肉質偏鬆散唔夠彈牙🦐中間好似食到少少子薑味,圓咕轆嘅蝦餅加上三文治中間冇醬好易散開🥪另外明太子醬用現成嘅偏鹹,加上面頭酸酸嘅青瓜粒唔係好夾,配搭要再改良呢🥚溏心蛋炮蛋包 $38炸包好似蘇格蘭蛋,驚喜係中間蛋黃keep到流心效果,旁邊嘅咖喱肉碎醬都不錯但份量唔多😗外層炸麵包係脆口嘅,不過都係唔熱而且索咗好多油🧈🧇牛角窩夫 $68賣相幾靚✨不過影完要快啲食❗️雪糕好快溶吖😛熱辣辣又酥脆嘅croffle夾住抹茶奶油cream,加上抹茶醬、抹茶雪糕同紅豆蓉🫘鹹甜嘅牛角酥加上甘香嘅抹茶幾好食👍🏻☕️泡沫咖啡/鮮奶咖啡 $45味道是nutty的商業用豆,凍泡沫咖啡比較小杯,鮮奶咖啡飲落奶味比較岀,感覺奶多咗啲蓋過啡本身嘅味道,拉花有待改善喔-🦥SlôTH Café🏡地址:

🥪日式三明治·蝦餅·明太子 $78

🥚溏心蛋炮蛋包 $38

🧇牛角窩夫 $68

☕️泡沫咖啡/鮮奶咖啡 $45

🦥SlôTH Café
🏡地址: 北角京華道18號地舖
☎️電話: 5403 6119
🕙營業時間: 10:30-18:30 (Tue-Sun)
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌿鍾意我的分享請 ᴄᴏᴍᴍᴇɴᴛ, ʟɪᴋᴇ, ꜱʜᴀʀᴇ & ꜱᴀᴠᴇ ❤️
2022-08-26