2021-06-21 362 瀏覽
今日又出咗去九龍灣同fd行街,咁岩朋友都鐘意養生,佢就推介左依開係eastmark新開嘅餐廳!餐廳都有上過viutv做節目,睇到佢哋養生個餐單都幾吸引,仲可以跟餐加購埋藥膳湯😙我就試左個淮山蓮藕配宮廷養生鴨 ($58)再跟餐要個椰子雪耳響螺烏雞湯($20),我自己本身就好鍾意食淮山同埋鴨,今次佢哋依個鴨就係將淮山煮溶咗之後加埋落去一齊煮嘅養生鴨,佢哋嘅調味方法都係絕對冇味精同埋落雞粉,但係我都食得出個鴨非常入味,而且我食啲淮山都煮到好林,令我感到驚喜嘅係蓮藕,蓮藕都好入味好甜!椰子雪耳響螺烏雞湯都成日飲嘅,由於佢哋真係冇落味精同埋雞粉飲,同喺出面買嗰啲即飲湯包都好唔同,飲慣重口味嘅你可能會覺得有少少淡味,但係講得係養生湯,咁就梗係健康啲嘅口味☺️但係都飲得出好香椰子味當然仲有淡淡的烏雞香味朋友就點左個瑤柱蛋白飯 ($56) 跟餐加咗個湯天麻川芎白芷魚頭湯 ($20),瑤柱蛋白飯睇落都好吸引,我覺得係平時唔食開藥膳嘅好選擇,他的蛋白炒飯都份量適中,而且有其他蔬菜,都係非常健康,如果又想食炒飯又想食淡口味一啲嘅就可以試吓👍🏻👍🏻天麻川芎白芷魚頭湯都係真材實料嘅,見到有好多湯渣係底,佢哋嘅湯都

天麻川芎白芷魚頭湯都係真材實料嘅,見到有好多湯渣係底,佢哋嘅湯都係唔落調味料嘅,但係都飲得出湯係好香煲咗好耐嘅老火湯😋呢個湯會有淡淡的藥材香味,但係飲落口嘅時候就唔會飲到藥材味,會飲到係魚頭湯味😙

Eastmark其實好近德福廣場,我哋喺睇完戲之後去食飯穿過天橋行咗唔使5分鐘就到,個商場除咗有養生飯食之外都仲有好多其他餐廳㗎😚
  • 淮山蓮藕配宮廷養生鴨