2023-09-07
星期日下午2點幾,全個商場食肆都排哂隊,係得哩間有位,睇住可能佢貴貴地無咁多人,咁可以食得舒服啲啦!點知一入座就見個個員工黑口黑面,戴住口罩都可以從佢哋雙眼透露出“唔歡迎”嘅趕客樣,坐低就即刻講“限時90分鐘”,what? 個餐$200起,都限時?我明明見有人留言話係 hea 傾好地方喎~咁點解我嚟到又會話限時呢?90分鐘好難hea傾喎?!咁都算啦,我都無諗住坐一粒鐘……但問題你無服務又限時,係咪應該食物水準要高啲呢?扒細都算啦~我真係未試$200以上嘅扒,係未淋醬汁前已過咸,我自問好食得咸,都覺得佢太咸。啲配菜係老柴,唯獨配菜果兩糕(其實係一粒開半)係好味。餐只配咖啡或酒,我兩樣唔好,只得另外散叫,一杯$38西瓜汁,餐廳內唔算貴,唔大杯都預咗,但可唔可以清甜啲?埋單時,隔離枱都埋單,佢張信用咭出現咗問題,員工係咪應該為免尷尬行埋去細聲同客人講呢?一路行一路大大聲,語氣粗魯講“你張咭要密碼㗎?信唔到喎!” 雖然人哋係食咗嘢未俾錢,但真係唔係欠你嘅,唔知以為自己去咗大排檔。