又係拖到Restaurant Week完咗十世先po😅雖然依家去已經冇咗呢個set但唔緊要!都想講翻間餐廳嘅食物算係幾高質想食中歐菜嘅可以試下 環境都幾有feel😙𝗥𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗪𝗲𝗲𝗸 𝗦𝗲𝘁 𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵($𝟭𝟵𝟴𝗽𝗽)🤍 𝗕𝗮𝗿𝘀𝘇𝗰𝘇 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗼𝗺𝗺é | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴/𝟭𝟬紅菜頭湯配炸芝士蘑菇餃子個湯真係好酸 但其實個味係幾好飲😂炸餃子內餡creamy 好香芝士味!!🤍𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱(+$𝟮𝟬) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬清新嘅冷盤 蟹肉絲下低有啲薯仔粒同豆正常發揮 唔會出錯嘅一道🤍𝗡𝘂𝗿𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝗴 𝗦𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶 𝟴/𝟭𝟬味道真係有令我諗翻起之前喺Nuremberg食過嘅嗰餐!肉味香濃 口感比較紮實 微微嘅脆皮所有配菜同醬汁都幾好食 賣相都好吸引!🤍𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗕𝗮𝗹𝗹𝘀 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬令我諗起葡國菜嘅馬介休球 但佢比起馬介休球魚味更加突出會食到一疏疏魚肉 薯仔比例會少啲配嘅醬汁超級奶香creamy 好食!🤍𝗣𝗼𝗮𝗰𝗵𝗲𝗱 𝗣𝗲𝗮𝗿 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬冰涼清爽嘅甜品 好適合食完油膩嘢收尾燉梨已經整到好軟熟 清甜

又係拖到Restaurant Week完咗十世先po😅
雖然依家去已經冇咗呢個set但唔緊要!
都想講翻間餐廳嘅食物算係幾高質
想食中歐菜嘅可以試下 環境都幾有feel😙

紅菜頭湯配炸芝士蘑菇餃子
個湯真係好酸 但其實個味係幾好飲😂
炸餃子內餡creamy 好香芝士味!!

清新嘅冷盤 蟹肉絲下低有啲薯仔粒同豆
正常發揮 唔會出錯嘅一道

🤍𝗡𝘂𝗿𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝗴 𝗦𝘂𝘀𝗮𝗴𝗲 | 𝗥𝗮𝘁𝗶 𝟴/𝟭𝟬
味道真係有令我諗翻起之前喺Nuremberg食過嘅嗰餐!
肉味香濃 口感比較紮實 微微嘅脆皮
所有配菜同醬汁都幾好食 賣相都好吸引!

🤍𝗙𝗶𝘀𝗵 𝗕𝗮𝗹𝗹𝘀 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬
令我諗起葡國菜嘅馬介休球
但佢比起馬介休球魚味更加突出
會食到一疏疏魚肉 薯仔比例會少啲
配嘅醬汁超級奶香creamy 好食!

🤍𝗣𝗼𝗮𝗰𝗵𝗲𝗱 𝗣𝗲𝗮𝗿 | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟳/𝟭𝟬
冰涼清爽嘅甜品 好適合食完油膩嘢收尾
燉梨已經整到好軟熟 清甜嘅梨汁更加解膩
不過入面有啲香料(?)一齊燉
個人麻麻地陣味就扣少少分

🤍𝗞𝗮𝗶𝘀𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗺𝗮𝗿𝗿𝗻(+$𝟰𝟬) | 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴: 𝟴.𝟴/𝟭𝟬
有被驚艷到嘅甜品! 奧地利嘅傳統班戟
口感介乎麵包同蛋糕之間 外脆 有少少焦糖化
內軟濕潤 上枱嗰陣仲係熱嘅!!
配埋雜莓醬同忌廉增添風味 想食多次!!