2019-05-28
講起食德國豬手,當然會諗起呢間德國餐廳。因為食過幾次都覺得呢間餐廳性價比好高。所以耐唔耐都會同朋友黎呢度享受美味嘅德國菜。餐廳環境相當舒服,非常適合一班朋友一齊happy hours,而且菜式、飲品種類亦相當豐富。特色鮮菜沙律配風乾火腿及自家制香草汁一開始當然點一個沙律作前菜,沙律菜相當新鮮,配上香草汁酸酸甜甜十分醒胃。薯餅配鄉村肉批及煎蛋這個菜式相當推介,因為真係超級好食。雖然材料簡單,但配合一齊真係天衣無縫,薯餅香脆、而肉批類似超厚身嘅午餐肉、配上煎蛋,三種不同口感係口裡交溶相當滿足。和風味噌豬手剛剛睇餐牌發現呢個新推出豬手菜食相當新奇,所以朋友一致決定一齊試吓啦。呢個豬手菜式有別於傳統德國用一隻大豬手,反而選用較為幼嫩的豬手BB。每隻豬手都肉質相當幼嫩,配上特式和風汁一齊食相當惹味。特色德國黑麥啤燒乳豬平時我真係超鍾意食乳豬,所以每去到不同餐廳見到燒乳豬菜式都會流晒口水,而今次都唔例外。而且今次真係冇點錯呢個菜式,乳豬皮相當鬆脆,而且肉質相當嫩,最正嘅地方係食咗幾件亦唔會覺得油膩,不錯。已全場第二個吸引嘅地方就係佢哋嘅甜品,餐廳全部都係用呢隻2/3 Dolci雪糕,當中我哋叫咗棉
因為食過幾次都覺得呢間餐廳性價比好高。
所以耐唔耐都會同朋友黎呢度享受美味嘅德國菜。
特色鮮菜沙律配風乾火腿及自家制香草汁
一開始當然點一個沙律作前菜,
沙律菜相當新鮮,配上香草汁酸酸甜甜十分醒胃。
薯餅配鄉村肉批及煎蛋
這個菜式相當推介,因為真係超級好食。
雖然材料簡單,但配合一齊真係天衣無縫,
和風味噌豬手
每隻豬手都肉質相當幼嫩,配上特式和風汁一齊食相當惹味。
特色德國黑麥啤燒乳豬
平時我真係超鍾意食乳豬,
已全場第二個吸引嘅地方就係佢哋嘅甜品,
餐廳全部都係用呢隻2/3 Dolci雪糕,
當中我哋叫咗棉花糖雲呢拿意大利雪糕棒、意大利雪糕意粉。
當中賣相已相當吸引,而雪糕棉滑唔會過甜。
最後不得不提佢哋驚無酒精飲品,
因為真係調配得相當好飲,引唔住都飲咗兩杯。