2015-01-23 515 瀏覽
今日諗住同朋友食扒餐既,但好似旺角乜野都食過曬咁,因為成日係旺角返學放學,行街不外乎係CWB,TST,MK(你懂的),真係冇乜特別野好食,我亦都好少寫Open rice 各類型餐廳寫食評!今次哩間餐廳,真係令我破例。是日晚餐: $85 西冷扒+薯菜(非雜扒),$15 心之町螺,$45 茄汁焗豬扒飯 (連加一就)149.5 今晚嗌左個西冷扒+薯菜 ($85),牛扒7成熟,因為果日個肚吾太舒服,唔想食太生,應該食5成熟,再係個鐵板到煎多幾下,而薯菜都唔錯,但係鐵板太耐,或者部份比牛扒壓住,明顯有深黑色既黑邊位。但大體上牛扒勁有肉汁,食落口感滑滑地(7成熟都可以做到咁 真係勁),而薯菜就爽口,比m記好dd咁。($85扒餐 先有 +$15換購->)心之町螺,唔洗大家食到殊殊聲果種,佢用薯蓉同一早挑左個螺肉出黎焗,所以可以一啖食落肚,不過都幾飽下,同埋要襯熱食,因為凍左既薯蓉差好遠,所以要睇大量食量,15蚊有6舊薯蓉+螺用!十分抵食。(正價好似要$28)反而個茄汁焗豬扒飯,真係令我有D驚奇,因為平時食都係好平涼,冇乜特別,口感一般,乾巴巴的,但心之町個個豬扒飯唔太乾,豬扒有口感,雖然有紅

反而個茄汁焗豬扒飯,真係令我有D驚奇,因為平時食都係好平涼,冇乜特別,口感一般,乾巴巴的,但心之町個個豬扒飯唔太乾,豬扒有口感,雖然有紅椒同青椒,但配合個醬汁都係一個唔錯,同埋$45好似係食極都有,仲抵食過大家樂果D $4X蚊既一哥焗豬扒飯,雖然連加一,哩個豬扒飯都成$50蚊架!
最後不得不讚既真係地方同服務態度,最岩情人去談心,傾計既,我地食左都差吾多1個幾鐘頭,隔離枱過成半個鐘先叫野食都冇問題,可能個日人客少吧,因為全場大約有30張枱,但得8枱有客,所以冇好似出名澳X牛X公司咁,一黎就乜食咩,態度好到不得了咁(反義),同埋員工態度/老闆態度都勁好,加上上菜速度都幾快!
食曬成餐,估吾到仲有雪糕食,雪糕既牌子本身以為雀巢,但食落唔似,行去洗手間先知係阿波蘿!
題外話/補充資料: 唔建議食2人套餐 配料有4種 薯菜 心之町螺 雜菜沙律 同唔知咩 湯2個雜菜湯 主菜扒餐一份(指定)(冇乜好揀因為得西冷薄牛(係薄))自己決定 另外飯就石頭窩飯 3個都差吾多 最後有香蕉船雪糕 同哩間鋪有男女洗手間,男洗手間衛生中上啦 女廁吾清楚!
2015-01-19