2015-06-06 550 瀏覽
呢間餐廳都算幾難搵,同朋友行左一陣先搵到呢間野。可能就係佢比較難搵,所以夜晚去都唔算多人。我同朋友叫左個2人嘅晚市套餐,首先個餐湯,我本身叫忌廉湯,而因為朋友叫嘅羅宋湯比較辣,所以同佢交換左,忌廉湯其實都幾滑幾好飲,但我個人覺得羅宋湯比較好飲,而且幾足料,而且其實都係有少少辣姐。個頭盤係一個煙鴨胸沙律,個鴨胸幾好食,唔會太油膩,而沙律個汁都好正,酸酸甜甜咁,但d菜就略嫌有d苦,不過都OK。而個主菜係煎西冷配燒大蝦同薯角,個西冷有d韌,不過都可以接受,個大蝦就不過不失啦,而d薯角就唔太脆,整體都算幾大分,都算唔差。我覺得最好食就係之後個白汁帶子菠菜麵。個白汁同個麵好夾,而且都算幾多帶子,而且都有好多三色椒同西芹等嘅配料,非常好食。飲品方面我就叫左杯黑牛,可能本身我冇飲過,覺得幾特別,個朱古力雪糕溶左之後杯野好似一杯有氣嘅朱古力,而我朋友就叫左杯雪糕紅豆冰都唔差,有幾多紅豆同都幾好飲。甜品方面本來個餐有個雪糕香蕉船,但佢因為冇哂香蕉所以就咁比3球雪糕我哋,都冇咩特別。整體黎講,間餐廳真係唔錯,d野大分而且幾好食,氣氛都幾好,枱面有個假嘅心形蠟燭,而且佢唔多人都係佢嘅優點,間餐廳唔會好嘈,啱哂同朋友傾偈。價錢都唔會話太貴,同朋友每人都係120到。最後佢唯一有野唔好係d野食黎得太快,搞到後尾d野凍哂。