2024-01-10 96 瀏覽
阿哩嘞!尋日去咗間人氣cafe,內外擺滿人,環境摒息舒服,格局都好得意。🍴先點咗杯檸雜,簡直係酸到出汁,但又正喎,好夠kick!我跟住就嚟個火焰雪山,個場面真係好攞分,店員手法好噏㗎,一點火,藍色火焰躍躍生輝,啲人影相嘅動靜比杯野仲大聲!🔥但食落嗰堆cream就真係甜得嚟㗎,唔係我杯茶。唔過下面隻雪糕就真係得!實冰實在,透心涼,簡直夾硬身!然後呢,就到咗我最掛住嘅心太軟。🍫瞧落好小一塊,但呢就係詐人嘅福將!入口乜都唔講,朱古力即溶,滑過鮮奶油。又唔會太甜膩,甜得啱啱好,連我兜嘅駕量都叫佢打低咗。嗰陣時我同桌邊嘅朋友對望一眼,眼神儼如揾到寶樣,又驚又喜,內心OS:「哇,即食即止唔到!」香港街頭巷尾,小店大店,食嘢多如牛毛。但遇到啲啲啱嘴啱心嘅,格外難忘。總之,下次街過,仲會想再揾佢玩兩手!🍰