2024-02-18
👘找緊秋冬的尾巴🍁靜靜地享受左個偽日本之旅✈️餐廳環境裝修超細緻📸每個角落都係打卡靚位⛩️感覺超正💕啲食物好好食🤤賣相仲好精緻添🥳🐷鹽鞠烤鹿兒島五花肉🌈鹿兒島嘅五花豚肉肉質幼嫩又有彈性👍油脂仲好均勻✅加埋發酵嘅鹽焗💯令豚肉增添唔少風味呢🥳🐃秘製油封牛舌燒🌈厚實嘅牛舌油封後被軟化✅所以纖維味道濃香💯燒完油脂嘅香氣肥而不膩👍一咬一口咬落去仲好軟嫰多汁呀🥳🐠金山寺味噌昆布小黃瓜(素)+鰹魚燒造南蠻漬🌈清爽又脆口嘅小黃瓜上面鋪左金山寺昆布 🥒配埋醃製鹹香魚鮮甜嘅小黃瓜💕好正呀☺️而半生熟嘅鰹魚保留魚肉的鮮嫩口感鰹💯配埋高湯同醋汁等味道👅滲入魚肉入面✅勁開胃🥳🍅桂花冷番茄(素)+梅子牛油果冷豆腐🌈桂花加鮮甜嘅蕃茄味道充滿住花香🌼酸酸甜甜嘅味道令人回味無窮👍牛油果配埋嫩滑豆腐 🥑仲有有粒梅子係上個❤️係一好出色嘅前菜✅🦐蜜汁櫻花蝦飯 🌈酥脆嘅櫻花蝦拌香甜嘅蜜汁✅香氣撲鼻❤️令白飯增添唔少風味喔🥳🥚蛋黃醬油漬飯🌈蛋黃係醃左一晚嘅❤️所以會有半生熟嘅口感💯醃製後嘅蛋黃味道充滿住鹹香✅而且蛋香濃郁☺️我好喜歡呀🥰🍵抹茶拿鐵🌈抹茶味香濃💯口感絲滑✅令您一試難忘👍抹茶控今次仲轉埋燕麥奶💕好滿意喇🥳🫘竹炭芝麻鮮奶🌈芝麻味好
🐷鹽鞠烤鹿兒島五花肉
🐃秘製油封牛舌燒