2017-04-01
諗尼諗去都諗5掂食咩,最後都係食返大家樂。橫掂今日返早左,所以行遠少少消磨下時間啦。原本諗住5寫今次個食評,因為之前都寫過(不過5係呢間),同埋尼尼去去都係食果d野,好似冇咩好寫咁。但今日個早餐真係好驚喜,忍5住要開心share出尼!今日都係照舊,叫左個吉列豬扒餐不過配煎蛋(平時叫開炒蛋)。行到去等攞餐果時,我留意到個外賣盒轉左。之前好似個外賣盒係發泡膠,依家轉左黑色膠盒(我見到個盒突然諗起好似食緊kfc咁😂),雖然都係5環保,但總比用發泡膠的好。好喇,講返個餐,令我一定要寫今次呢個食評ge原因,係因為d蛋!隻蛋真係煎得超靚,好完美ge太陽蛋,蛋白邊有少少微燶ge香口,但愈近蛋黃位,就開始愈滑!再講另一個餐ge炒滑蛋,都係feel到好滑同埋炒得好靚,個樣滑之餘,又5會覺得好水,今日d蛋真係outstanding咁好呀!