2021-01-06
今朝睇到新聞心情好低落,決定對自己好啲,返工前食餐好。一直都喺網上睇到有人嚟呢間打卡,終於有機會試啦。早餐combo係平日先有㗎,$35包炒滑蛋同一件pastry,好好彩今日有我最鍾意嘅蘋果酥😍。我仲加咗latte同smoked salmon,埋單totoal $67,超高CP值。值得一讚嘅係,我本身好怕炒蛋嘅油膩感,落單嗌少油嘅時候,收銀哥哥仲好細心咁問我使唔使走cream😍😂!蘋果酥造得好鬆脆,個餡有滿滿嘅蘋果,好邪惡但欲罷不能;而炒蛋同煙三文魚就恰到好處,唔會太鹹、太油。Latte我揀咗fruity,老實講有啲後悔叫咗skim milk,試唔到最正宗口感🥺,所以下次一定要再幫襯!題外話,臨走嗰陣見到店員哥哥準備緊Cheese cake嘅材料,決定下次要食埋haha。多謝the coffeology係心情糟透嘅一天為我帶嚟左一絲安慰。
Breakfast Combo + smoked salmon + black/white coffee