2016-05-09 665 瀏覽
頭先去完蘭芳園,點知食唔飽,無意之中聞到好香好香嘅咖啡香味,跟住就發現咗呢間coffee shop,點咗幾樣嘢食,口味同份量都唔錯,而且成間店嘅環境唔錯,坐得好舒服,好啱安安靜靜坐低read a book,或者同三五知己一齊傾下閑計~!! 餐牌上邊嘅嘢食同埋飲品價錢唔算貴,而且性價比幾高!!Filter Coffee,呢種沖製嘅方法系我飲咖啡最鐘意嘅一種,用一種好慢好慢嘅速度同埋長時間提取coffee入邊嘅精華,上邊個玻璃樽拿嚟放啲冰,然後等佢地慢慢融化,再向下滴落啲咖啡粉到,咖啡飲落去有果酸嘅香味,焦糖味都會慢慢滲出嚟~~~ Flat White,拉花拉得好靚,咖啡味道好香好滑~~!! 黑松露蘑菇意粉,一見到黑松露食慾就已經出曬嚟啦,送上嚟嘅時候發覺份量都幾大,而且新鮮熱辣,黑松露同意粉嘅搭配,食嘅時候濃郁嘅香味都留系口入邊! 辣番茄汁意粉,呢個意粉嘅味道比較濃,番茄汁嘅酸味同埋筍嘅酸辣味融埋啲意粉到,味道好特別,夠曬開胃。 Banana Bread,雖然睇落去系一舊好普通嘅bread,不過食落去有好香嘅banana香味!!麵包好鬆軟~~~
餐牌上邊嘅嘢食同埋飲品價錢唔算貴,而且性價比幾高!!
2016-03-30
12 分鐘 (堂食)