2022-02-24
星期三嘅下晝平日想搵個竇坐耐啲,就嚟咗呢一間餐廳,裏面嘅空間感十足,有唔同嘅area俾大家,圓枱、長枱、卡位、獨立位,應有盡有。有少少似人哋嘅work station, 裏面有WiFi 同插蘇位俾大家用。餐廳亦設有自助吧,更有sparkling water斟添享用,係少見嘅!🖤Comfy 呢間餐廳唔係主打濃味、creamy市場,但整體氣氛就令大家覺得個環境好清幽、好cozy同悠閒。1. 軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉我本來以為預會好酸,但係撈埋意粉食就中和得好好,軟殼蟹好酥炸,配埋蒜蓉包食,令整味意粉好香口2. 煙三文魚、蜜柚、西柚及香橙沙律七彩繽紛嘅沙律令人心情放鬆,佢採用嘅蜜柚同西柚簡直冇得輸,味道清甜,煙三文魚同沙律菜亦都好新鮮3. 黑松露薯條係咪好夠,裝到滿寫!每一條薯條都佈滿黑松露碎,連埋黑白色嘅黑松露醬食,係外脆內軟又開胃4. 曲奇杏仁奶昔5. 雪糕配黑咖啡見佢有咁多好評真係實至名歸,食物同飲品款式多,加上佢哋嘅服務態度好好,大家不妨經過又有興趣嘅試吓啦☺️
1. 軟殼蟹蕃茄忌廉汁扁意粉
2. 煙三文魚、蜜柚、西柚及香橙沙律