朋友介紹我去呢間餐廳,話打卡超靚,影出嚟啲相直頭好似去咗韓國咁,加上自己本身都鍾意食韓國菜,一於嚟到朗豪坊試吓係咪真係咁正先❤️一入到餐廳完全就係滿滿嘅韓國大排檔氛圍感,無論係裝修甚至一枱一櫈都佈置到十足十。店員以韓國人為主,當日去到店員推介我哋試店舖入邊嘅其中一樣招牌菜海鮮三合$340 Seafood & Pork Belly Samhap一盤足料海鮮,有鮑魚,帶子,蝦,同八爪魚,陪埋五花肉片,芽菜等配料,份量充足,味道少少微辣。本身都猶豫緊嗌唔嗌嘅,因為本人廚藝不精,覺得自己處理呢一鍋料理有啲難度,但係原來呢間舖頭嘅店員係會好貼心地從旁協助㗎😆韓國菜就必定要點炸雞嘅😆甜辣炸雞配香腸年糕串-半份$140Sweet Chili Boneless Fried Chicken炸雞外皮鬆脆,入面雞肉嫩滑Juicy, 甜辣嘅醬汁非常惹味!第一次食炸香腸年糕串,覺得超好食呀🥰 如果唔係嗌得太多嘢食直頭想encore添。平時我多數就係鍾意食辣炒年糕嘅,今日見到有個新口味試吓佢先😋玫瑰醬炒年糕 Cream Rose Tteokbokki份量勁大,有年糕之外,入面亦都有韓式拉麵。飲品方面,正常發揮,叫咗

韓國菜就必定要點炸雞嘅😆
甜辣炸雞配香腸年糕串-半份$140

玫瑰醬炒年糕 Cream Rose Tteokbokki
份量勁大,有年糕之外,入面亦都有韓式拉麵。

飲品方面,正常發揮,叫咗柚子碳酸水,紅棗茶,價錢算抵,跟餐加$8就有飲品喇🙌🏻

Bingo & Cook (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖
2024-10-19