2020-06-07 76 瀏覽
九龍城有好多固有形象例如就係好多黃店啦 但係亦都係一個好多泰國菜食嘅地方但今次同朋友嚟到九龍城就竟然唔係食泰國菜 我決定食小菜🤣因為呢排好似食得太多泰國菜所以就食返啲港式野中和下 今次就嚟到呢間黃色嘅聚味軒 入到去嘅時候已經見到有好多人坐咗喺度 個陣先係六點幾咋!已經勁快就話坐滿哂🙊黎食嘅朋友記得book位啊! 之後我哋就叫咗四個餸 分別係生炒骨,豆豉鯪魚炒油麥菜,密椒雞中翼,真功夫炒飯生炒骨係有啲冰鎮着 啱啱上到黎嘅時候又腫又凍又熱嘅感覺好得意 而且每一粒肉都有好多糖漿包住 凍左之後有啲似麥芽糖咁樣 呢度嘅生炒骨嘅皮唔會炸到好厚 而且調味10分足夠 邊仲有啲雪梨同埋菠蘿拌碟 件事真係好清新啊!之後就係豆豉鯪魚炒油麥菜 豆豉鯪魚應該都有一罐咁多 炒起上嚟唔會好油 啱晒我呢啲鍾意少油既人 而且菜嘅份量都唔少 😋😋密椒雞中翼 有7隻 炸到皮脆內滑,而且好多糖漿包住雞翼 但係都唔會令到個皮林晒 而且每一隻雞都好大隻 我入去嘅時候入邊仲有好多肉汁爭住走出嚟🙊🙊🙊之後就係成餐飯嘅重頭戲真功夫炒飯! 好耐冇試過係街食到咁好食嘅炒飯啦 啲炒飯炒到一粒一粒咁樣亦都唔會好油 同行朋友一次過食咗五碗🙊 入
九龍城有好多固有形象
例如就係好多黃店啦 但係亦都係一個好多泰國菜食嘅地方
分別係生炒骨,豆豉鯪魚炒油麥菜,密椒雞中翼,真功夫炒飯

之後就係成餐飯嘅重頭戲真功夫炒飯! 好耐冇試過係街食到咁好食嘅炒飯啦 啲炒飯炒到一粒一粒咁樣亦都唔會好油 同行朋友一次過食咗五碗🙊 入邊有啲雪菜 蔥粒同埋蛋 依家舖頭就係用着最簡單嘅材料炒出最好食嘅飯😗好值得食啊!