2016-06-23
想搵好野食,當然要來尖沙咀啦。中日台美意法韓印。。。想食甚麼都可以找到。 今次我去的這間餐廳,在k-11附近,好易找到整間舖充滿住神秘感,深色設計為主的設計中加添了小小的藍紅燈,店內都是高身枱櫈,環境清幽,無錯是一間環境清幽的餐廳及酒吧,來這裏談天說地都真係不錯,不會像其他酒吧餐廳那樣,要喊破喉嚨先可以講到野。員工都十分親切,不像一般的餐廳,例牌甘講句歡迎光臨就由得你。他們介紹下有甚麼特別的菜可以試試。等上菜時,無意中聽到有人查詢包場,都係一個不錯的idea。呢度有好多外國手工啤,值得有空檔試下介紹一下我們今晚食了那個舔舌指數好高的主菜先,漢堡包。講起漢堡包,我都食唔少,但這裏都真是值得一推。軟綿綿的兩塊包夾住好多既食材,令人一咬難忘的是那舊成吋幾厚既牛肉,店舖好細心,上台時已一分為二,一拎上手,牛肉汁已經流到成手都係,超級juicy。大口大口咬落去,成口都係香香軟軟的漢堡扒中夾雜左清新的蔬菜,令到吾會太膩,依家想起依然都留口水。這樣的價錢,可以食到這包,絕對係性價比高的作品,仲有伴埋個脆炸薯條。小食呢,我地叫左個少少辣的炸雞翼。雖然係炸,但並不乾涸,依然不失雞翼既肉汁和香滑感,食一隻
整間舖充滿住神秘感,深色設計為主的設計中加添了小小的藍紅燈,店內都是高身枱櫈,環境清幽,無錯是一間環境清幽的餐廳及酒吧,來這裏談天說地都真係不錯,不會像其他酒吧餐廳那樣,要喊破喉嚨先可以講到野。 員工都十分親切,不像一般的餐廳,例牌甘講句歡迎光臨就由得你。他們介紹下有甚麼特別的菜可以試試。等上菜時,無意中聽到有人查詢包場,都係一個不錯的idea。呢度有好多外國手工啤,值得有空檔試下 介紹一下我們今晚食了那個舔舌指數好高的主菜先,漢堡包。講起漢堡包,我都食唔少,但這裏都真是值得一推。軟綿綿的兩塊包夾住好多既食材,令人一咬難忘的是那舊成吋幾厚既牛肉,店舖好細心,上台時已一分為二,一拎上手,牛肉汁已經流到成手都係,超級juicy。大口大口咬落去,成口都係香香軟軟的漢堡扒中夾雜左清新的蔬菜,令到吾會太膩,依家想起依然都留口水。這樣的價錢,可以食到這包,絕對係性價比高的作品,仲有伴埋個脆炸薯條。 小食呢,我地叫左個少少辣的 炸雞翼。雖然係炸,但並不乾涸,依然不失雞翼既肉汁和香滑感,食一隻又一隻,真係停唔到。辣辣的口感,十分刺激味蕾。再加上一杯冰凍的啤酒,真係絕配吖。 兩個人,叫了一個主食,二個頭盤,嘩!價錢相宜,份量好足,我們食到已經可以抱住個肚走。上菜都好迅速,食品到枱面仲係熱辣辣,食品要熱食才好味,burger 絕對值得一試!