2022-02-23 2395 瀏覽
依架基本上冇得出去堂食, 所以我都係食外賣多所以近排既興趣係週圍去搵下有咩小店既外賣正今日行開去灣仔, 就搵返之前食過好正既潮洲滷位於石水渠街, 地鐵站A4行幾步就到, 位置方便主要係做滷水野, 樣樣睇落都咁好味, 我都揀左好耐!價錢係灣仔區黎講都仲係咁親民, 我叫好多樣野都係百幾就OK滷水鴨-$65/半隻D滷水好入味, 而且D質好好, 有鴨味, 唔會有好重既雪味, 鮮而不咸, 富有潮州風味雞翼-$30/6隻注雞, 雞翼係重翼既雞翼, 所以我覺得真係好抵食, 滷 完就保持到有肉汁, 而且每啖都食到有濃濃既滷水味, 真心好味滷水豬腸, 腎, &蛋 腸有少少肥帶出個香味出黎, 一定要有少少脂肪先好味既; 而腎質感幾爽彈, 有咬口得黎唔會死實實; 而蛋則係滷 水味既進攻下, 蛋仲係保持到自己既味道, 滷 水反而令到蛋味更加突出, 有D驚喜喎!滷水豆腐-$10/件滷水豆腐大大舊, 好抵食, 而且外皮有咬口, 內面好軟滑, 有人話試下間潮州店既滷水得唔得就一定要試下佢既豆腐總結樣樣都好好味, 老闆們都好好禮貌, 咁好既小店一定支持!
依架基本上冇得出去堂食, 所以我都係食外賣多
所以近排既興趣係週圍去搵下有咩小店既外賣正
今日行開去灣仔, 就搵返之前食過好正既潮洲滷
位於石水渠街, 地鐵站A4行幾步就到, 位置方便
主要係做滷水野, 樣樣睇落都咁好味, 我都揀左好耐!

價錢係灣仔區黎講都仲係咁親民, 我叫好多樣野都係百幾就OK

滷水鴨-$65/半隻

雞翼-$30/6隻

滷水豬腸, 腎, &蛋

滷水豆腐-$10/件

2022-02-22