2021-04-15 37 瀏覽
本身好鐘意食啲一人前火鍋,因為唔駛同人share 感覺衛生啲hahaha!! 所以今次去左佐敦楝食廈樓下呢間新開既十二鍋~ 呢度顧名思義係有十二款鍋底任均選擇,大路選擇好似沙茶藥膳麻油雞牛乳等等 入面嘅配料都各有少許不同,肉類就一係牛肉/豬肉,其他丸子有牛丸貢丸花枝丸等等,蔬菜就係娃娃菜,百頁豆腐,冬菇等等。佢地仲有個期間限定鍋底:今次係壽喜燒!呢次我地揀左個台式沙茶牛肉鍋同胡椒豚骨濃湯鍋沙茶牛肉鍋個沙茶底已好濃,材料就梗係要有冰豆腐因為可以狂吸湯,佢仲有甜不辣煙煙韌韌好味!胡椒豚骨濃湯鍋佢就係配豬腩片 湯底嗰尋胡椒辣飲完個肚暖笠笠 ~~當中推薦鴨血同冰豆腐我地仲加左手切牛肩腱同台式雞皮卷牛肉新鮮,見佢哋嘅顏色呈現亮紅,無多餘嘅血水,食落牛味好濃郁,肉質軟稔,物超所值之選。台式雞皮卷:用油香滿滿嘅雞皮包裹住嫩滑多汁嘅雞肉,再將其炸至外脆內嫩,令人一食上癮。飲品:呢度仲有大量台式飲品可以跟餐加配,我哋再加錢叫茉香奶綠加珍珠同埋柑桔檸檬梳打,個size 係多無加錢既成倍 所以好抵飲~~~

佢地仲有個期間限定鍋底:今次係壽喜燒!

呢次我地揀左個台式沙茶牛肉鍋同胡椒豚骨濃湯鍋

當中推薦鴨血同冰豆腐