2024-06-28
香港地晚餐想食餐omakase 閒閒地都千幾二千蚊,但呢間餐廳埋單折埋每人都係幾百,而且價錢平左,質素都冇變,其他餐廳最hea既甜品佢地都落足心思,認真抵讚👍🎋椿🐚黑梅貝肉質鮮甜爽彈,口感一流🌽白粟米味道清甜,非常爽口多汁🍅高糖度番茄好似食生果咁甜,廚師加左少少淡雪鹽吊味,令甜味更突出🐟真鯛肉質彈牙,味道鮮甜🐲七龍珠用而家好流行既蛋黃醬油漬加上青瓜、吞拿魚同海膽做成卷物。吞拿魚同海膽鮮甜、蛋黃鹹鮮,青瓜清新爽脆。味道同口感都好複雜🥚茶碗蒸裡面有貝柱、蜆同什菇,係我食過配料最豐富既茶碗蒸🦪大分縣真蠔真肉質肥美,鮮甜爽口,配左酸甜開胃既黑松露酸汁🐟鮟鱇魚肝泡芙泡芙酥脆鬆軟,鮟鱇魚肝口感creamy,集鹹香同鮮甜於一身,滋味令人難忘。 🐠煙燻鰹魚一打開香氣煙燻既香氣湧哂出黎,魚肉爽口鮮甜 到呢度可以揀串燒/壽喜燒,我就揀左串燒串燒包括大蝦、冬菇、豚肉、雞翼同青椒仔等等,款款都好惹味,特別係大蝦,脆到連殼都可以食埋壽司🍣墨魚肉質爽彈,竹炭鹽增添鹹香風味。🍣深海池魚油脂豐富,入口即溶。🍣帶子鮮甜軟糯,加上柚子皮,增添左一份清香。🍣灸燒鯖魚焦香味撲鼻,魚肉鮮嫩🍣海膽海膽本身鮮甜甘美,磯之雪昆布更加
🎋椿
🐚黑梅貝
肉質鮮甜爽彈,口感一流
🌽白粟米
味道清甜,非常爽口多汁
🍅高糖度番茄
好似食生果咁甜,廚師加左少少淡雪鹽吊味,令甜味更突出
🐟真鯛
肉質彈牙,味道鮮甜
🐲七龍珠
🥚茶碗蒸
裡面有貝柱、蜆同什菇,係我食過配料最豐富既茶碗蒸
🦪大分縣真蠔
真肉質肥美,鮮甜爽口,配左酸甜開胃既黑松露酸汁
🐟鮟鱇魚肝泡芙
🐠煙燻鰹魚
一打開香氣煙燻既香氣湧哂出黎,魚肉爽口鮮甜
到呢度可以揀串燒/壽喜燒,我就揀左串燒
壽司
🍣墨魚
肉質爽彈,竹炭鹽增添鹹香風味。
🍣深海池魚
油脂豐富,入口即溶。
🍣帶子
鮮甜軟糯,加上柚子皮,增添左一份清香。
🍣灸燒鯖魚
焦香味撲鼻,魚肉鮮嫩
🍣海膽
海膽本身鮮甜甘美,磯之雪昆布更加提升左鮮味
🍣火灸鰈魚邊
魚油香味十足,櫻花蝦仲增添左口感。
🍣拖羅
入口即溶,油脂豐盈。
🥣魚湯
清清地,入口充滿魚既鮮味
🍧白桃刨冰
好特別既甜品,師傅現場即製,刨冰酸甜可口,桃味濃郁,而家咁既天氣食岩哂~