2020-06-01
Lady M來自紐約的品牌,擁有超高人氣!今日下午5點左右來到尖沙咀分店,尖沙咀分店是開放式空間,座位較少見人龍不算多,大約等候5分鐘,員幫我們量體溫後,安排我們座左梳化座位蛋糕款式多,除了有人氣的千層蛋糕也有乾酪蛋糕、千層酥、海綿蛋糕選擇了蛋糕後就排隊付款,店員會根據你的枱號為你送上蛋糕伯爵茶千層蛋糕自2017年停止供應伯爵茶千層蛋糕後,2019年再度重出江湖,Lady M伯爵茶千層蛋糕一直深受港人喜愛,當然我都係一份子啦! 伯爵茶千層蛋糕 必試!!👍🏻蛋糕面層灑上自家磨研的伯爵茶葉碎粒,忌廉採用法國伯爵茶做成軟滑口感,茶味十分香濃,味道清香,甜度適中。果然是經典之作!! 😋抹茶千層蛋糕面層鋪滿源自日本高級既抹茶粉,抹茶味香濃,但又不會過苦澀味,每層都能夠食到抹茶甘香細膩既感覺 Lady M既千層蛋糕超過20層班戟皮,每層班戟皮都好做到薄 層層分明。蛋皮夾住中間細膩的奶油,口感好豐富 絲滑細膩。😋這就是Lady M 出色之處。👍🏻👍🏻士多啤梨棋盤蛋糕這是香港限定士多啤梨棋盤蛋糕,外層是夢幻粉紅色,十分少女感,內層以黑色既竹炭朱古力海綿蛋糕製成方格棋盤,棋盤圖案分明,賣相吸引。再配上
選擇了蛋糕後就排隊付款,店員會根據你的枱號為你送上蛋糕
伯爵茶千層蛋糕
抹茶千層蛋糕
這就是Lady M 出色之處。👍🏻👍🏻
士多啤梨棋盤蛋糕
再配上以新鮮士多啤梨製成既忌廉芝士醬。外層係士多啤梨朱古力醬,有士多啤梨果酸甜味同朱古力甜味,甜而不膩。