2024-01-15 527 瀏覽
終於都試到呢間嘢, 之前你兩次都冇位, 要等位, 可以留電話等位. 星期六下午3點, 竟然唔駛等, 有得入, 但要坐吧台. 入到小店整體感覺係溫馨的, 可能因為日式裝修, 有兩台係tatami, 不過應該要4人以上先可以坐. 如果人少, 兩位可以坐側邊貼牆嘅位, 有張少少嘅方枱, 或者可以坐吧台. 呢個和栗蒙布朗係必叫甜品, 見差唔多每台都有叫. 入面唔係蛋糕+雪糕嚟. 栗子蓉唔算甜配埋入面嘅雪糕啱啱好份量都幾大, 兩個人當食tea 都夠職員喺廚房拎咗一個容器出嚟, 入面係裝滿咗栗子mousse, 跟住將個容器放入部機, 將啲栗子容壓到一絲絲, 好似麵條咁冚住個蛋糕+雪糕底食完友人話同京都鴨川河原町一間和栗専門店紗織既栗子蒙布朗蛋糕好似.另外叫咗兩杯咖啡, 其中一杯係香橙咖啡, 有淡淡嘅香橙味.之後再叫咗個白桃烏龍茶
星期六下午3點, 竟然唔駛等, 有得入, 但要坐吧台.

呢個和栗蒙布朗係必叫甜品, 見差唔多每台都有叫.
入面唔係蛋糕+雪糕嚟. 栗子蓉唔算甜配埋入面嘅雪糕啱啱好
份量都幾大, 兩個人當食tea 都夠
和栗蒙布朗

另外叫咗兩杯咖啡, 其中一杯係香橙咖啡, 有淡淡嘅香橙味.
之後再叫咗個白桃烏龍茶
香橙咖啡